Министар спољних послова Републике Србије

Дачић: Загребу ће бити упућена протестна нота

  • Извор: СРНА
  • 25.02.2024. 11:02

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић упутиће Хрватској протестну ноту због изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлић Радмана којом напада Србију и њеног предсједника Александра Вучића.

Поводом изјаве Грлића Радмана да је Вучић "трабант и да сједи на двије столице", Дачић је истакао да нико нема право, а понајмање Хрватска, да дијели лекције и брутално се мијеша у унутрашње ствари Србије.

Дачић је навео да се у Хрватској систематски годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу, а да је изјава Грлић Радмана само један од таквих примјера, саопштено је из Миистарства спољних послова Србије.

"Србија је земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа. Србија и Вучић нису ничији трабанти", истакао је Дачић.

Он је навео да хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желио да се заборави, да је Хрватска била највјернији трабант Аустроугарске и нацистичке Њемачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и послије Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана послије капитулације Њемачке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.