Министар унутрашњих послова

Дачић: Србија неће послати полицајце у Републику Српску

  • 20.07.2024. 18:44

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да, имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони креирају политичке сплетке и пријетње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће упутити полицајце у Републику Српску, како то не би био вјештачки разлог за нападе на Србију и српски народ.

"Имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони која већ постоји у цијелом региону више од 10 година, креирају политичке сплетке и пријетње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће дозволити никоме да тражи у овоме изговоре за сукобе и припреме за рат. Зато нећемо слати полицајце у Републику Српску, како то не би био вјештачки разлог за нападе на Србију и српски народ", изјавио је Дачић.

Дачић: Ако је полицијска сарадња проблем за БиХ не морамо никога ни да шаљемо

Дачић: Ако је полицијска сарадња проблем за БиХ не морамо никога ни да шаљемо

Дачић је раније данас изјавио да је Србија спремна да сарађује са свима у БиХ у оквиру полицијске сарадње.

"Ако је то проблем за БиХ, што иначе није проблем за Хрватску 14 година и Црну Гору 12 година, не морамо ни да шаљемо никога нити да имамо било какву полицијску сарадњу", истакао је Дачић.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између МУП Србије и Републике Српске, било је предвиђено да у Бањалуци, Фочи и Требињу буде распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно с колегама из Републике Српске.

Акција чаршијских странака против српске полиције

Акција чаршијских странака против српске полиције

У истом периоду требало да буду ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору.

СДА је, међутим, договорену полицијску сарадњу назвала делом "великосрпског пројекта", чији је циљ, како је наведено, "угрожавање суверенитета и територијалног интегритета" БиХ, док је Демократски фронт од Савета министара затражио да изда налог Граничној полицији БиХ да се спријечи договорени долазак полицајаца из Србије, преноси Танјуг.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм