Лидер СПС-а

Дачић: СПС чврсто стоји иза Републике Српске, српског народа и предсједника Додика

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2023. 11:59

Предсједник СПС-а Ивица Дачић рекао је на Сабору СНСД-а у Добоју да странка чији је лидер чврсто стоји иза Републике Српске, српског народа и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Дачић је нагласио да Република Српска никоме није поклоњена него да је настала на борби српског народа, жртвама које су падале.

"И данас смо суочени са разним случајевима ревизије историје и ви сте овдје суочени са проблемом оспоровања постојања Републике Српске. Многи данас говоре да су проблем Срби у БиХ и у Републици Српској али - не, пороблем је ако се не поштује Дејтонски споразум и равноправност сва три народа - и српског и хрватског и бошњачког, и оба ентитета - и Републике Српске и муслиманско-хрватске федерације, тако је настала БиХ у Дејтону за то смо гарант и ми - Република Србија и зато нико не смије да дира Републику Српску по Дејтонском спроазуму“, рекао је Дачић.

Дачић је поручио да сви народи у БиХ треба да траже заједничке именитеље заједничког живота да живимо у миру колико год можемо.

"Зато што је на овим просторима лако управљати када посвађате народе", рекао је Дачић.

Почео Сабор СНСД-а у Добоју

Почео Сабор СНСД-а у Добоју


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: