Lider SPS-a

Dačić: SPS čvrsto stoji iza Republike Srpske, srpskog naroda i predsjednika Dodika

  • Izvor: ATV
  • 30.09.2023. 11:59

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić rekao je na Saboru SNSD-a u Doboju da stranka čiji je lider čvrsto stoji iza Republike Srpske, srpskog naroda i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dačić je naglasio da Republika Srpska nikome nije poklonjena nego da je nastala na borbi srpskog naroda, žrtvama koje su padale.

"I danas smo suočeni sa raznim slučajevima revizije istorije i vi ste ovdje suočeni sa problemom osporovanja postojanja Republike Srpske. Mnogi danas govore da su problem Srbi u BiH i u Republici Srpskoj ali - ne, poroblem je ako se ne poštuje Dejtonski sporazum i ravnopravnost sva tri naroda - i srpskog i hrvatskog i bošnjačkog, i oba entiteta - i Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije, tako je nastala BiH u Dejtonu za to smo garant i mi - Republika Srbija i zato niko ne smije da dira Republiku Srpsku po Dejtonskom sproazumu“, rekao je Dačić.

Dačić je poručio da svi narodi u BiH treba da traže zajedničke imenitelje zajedničkog života da živimo u miru koliko god možemo.

"Zato što je na ovim prostorima lako upravljati kada posvađate narode", rekao je Dačić.

Počeo Sabor SNSD-a u Doboju

Počeo Sabor SNSD-a u Doboju


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: