Драматично

Букти пожар на планини Видлич код Пирота, у опасности три села

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2024. 11:04

Пожар на планини Видлич код Пирота и даље букти несмањеном јачином, а ватра се приближила кућама у селима Крупац, чији су становници направили препреке како би спријечили ширење ватрене стихије.

Житељи Крупца упутили су драматичан апел свима који могу да дођу и помогну прије него што што се ватра прошири према селу, а у опасности су и пиротска села Басара и Славиња, преноси РТС.

Градоначелник Пирота Владан Васић рекао је за РТС да је, оног тренутка када се показало да ситуација на терену измиче контроли, проглашена ванредна ситуација како би се помогло ватрогасцима и радницима "Србијашума".

Страшна олуја на сплитском подручју: Муње изазвале више пожара

Страшна олуја на сплитском подручју: Муње изазвале више пожара

"Ангажовали смо сву расположиву механизацију и грађевинску оперативу да направимо велике заштитне противпожарне појасе изнад тих села и на сву срећу они су уродили плодом. Ниједно село, ниједан људски живот, ниједна кућа нису угрожени. Надам се и сигуран сам да ће тако остати и до краја, када будемо угасили пожар", навео је Васић.



Он очекује да ће ватра током дана доћи до тих противпожарних појаса и да ће заобићи села Басара и Крупац.

Како преноси РТС, рано јутрос горјела је шума изнад Крупца, гдје се упутило више ватрогасних возила.

Тешка ситуација је и у селу Смиловци код Димитровграда, гдје је ватра стигла на неколико стотина метара од манастира Светих Кирика и Јулите, па је одбрана манастира тренутно приоритет.

???????? ???? ?????????? (6.00)
Playback speedNormal
Quality-
Playback speed
0.25
0.5
0.75
Normal
1.25
1.5
1.75
2
 
00:00
/
02:50
LIVE

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.