Пирот

Направио крст висок 14 метара и поставио га изнад града

  • Извор: Телеграф
  • 28.05.2024. 08:14

Пироћанац Душан Живковић, познат по томе што је самоиницијативно направио и комплетно опремио читаво излетиште Брод бар, на Нишави недалеко од Пирота, направио је огроман крст висине 14 метара и ширине шест метара који сада краси панораму изнад града.

По Живковићевим ријечима, иницијатор постављања крста и човјек који је обезбиједио материјал и тешку механизацију за подизање и постављање је Пироћанац Срђан Минић, читав подухват благословила је Српска православна црква.

На Минићевом имању је крст и постављен, али ће бити омогућен потпуно несметан обилазак и боравак свих заинтересованих на том подручју, у плану је постављање и клупица и сјеника.

АТВ сазнаје: У току велика акција бањалучке полиције

АТВ сазнаје: У току велика акција бањалучке полиције

"За израду крста су ми требала два дана, али је његово подизање било прави подухват и за то је била ангажована тешка механизација. Крст се налази на локацији 'Четврти километар', на узвишењу које доминира Пиротом, тако да се види практично из цијелог града. Крст ће у наредном периоду бити освијетљен, тако да ће бити видљив и ноћу, а у плану је и да се направи одмаралиште за туристе", каже Живковић за "Телеграф.рс".

Живковић је иначе таленат за обраду дрвета наслиједио од својих дједова, који су били врсни мајстори, а на сопствену иницијативу направио је феноменално излетиште на Нишави код села Црвенчево.

За излетиште је комплетно направио сав мобилијар, клупе, клацкалице, љуљашке, а у читав пројекат укључила се и Туристичка организација Пирот која је излетиште укључила у туристичку понуду града. Душан је направио и видиковац Чавћин камик, на коме је направио, осим мобилијара, и огромног орла од дрвета, који доминира читавим крајем.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)