Dramatično

Bukti požar na planini Vidlič kod Pirota, u opasnosti tri sela

  • Izvor: SRNA
  • 27.08.2024. 11:04

Požar na planini Vidlič kod Pirota i dalje bukti nesmanjenom jačinom, a vatra se približila kućama u selima Krupac, čiji su stanovnici napravili prepreke kako bi spriječili širenje vatrene stihije.

Žitelji Krupca uputili su dramatičan apel svima koji mogu da dođu i pomognu prije nego što što se vatra proširi prema selu, a u opasnosti su i pirotska sela Basara i Slavinja, prenosi RTS.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je za RTS da je, onog trenutka kada se pokazalo da situacija na terenu izmiče kontroli, proglašena vanredna situacija kako bi se pomoglo vatrogascima i radnicima "Srbijašuma".

Strašna oluja na splitskom području: Munje izazvale više požara

Strašna oluja na splitskom području: Munje izazvale više požara

"Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju i građevinsku operativu da napravimo velike zaštitne protivpožarne pojase iznad tih sela i na svu sreću oni su urodili plodom. Nijedno selo, nijedan ljudski život, nijedna kuća nisu ugroženi. Nadam se i siguran sam da će tako ostati i do kraja, kada budemo ugasili požar", naveo je Vasić.



On očekuje da će vatra tokom dana doći do tih protivpožarnih pojasa i da će zaobići sela Basara i Krupac.

Kako prenosi RTS, rano jutros gorjela je šuma iznad Krupca, gdje se uputilo više vatrogasnih vozila.

Teška situacija je i u selu Smilovci kod Dimitrovgrada, gdje je vatra stigla na nekoliko stotina metara od manastira Svetih Kirika i Julite, pa je odbrana manastira trenutno prioritet.

???????? ???? ?????????? (6.00)
Playback speedNormal
Quality-
Playback speed
0.25
0.5
0.75
Normal
1.25
1.5
1.75
2
 
00:00
/
02:50
LIVE

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.