Београд

Брнабић: Када се ћутањем одобрава покушај убиства Вучића, услиједи и клетва

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2024. 14:45

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић поручила је да су клетве предсједника Удружења "Мајке Сребренице и Жепе" Мунире Субашић упућене предсједнику Србије Александру Вучићу посљедица дугогодишњег нереаговања из БиХ и из међународне заједнице на сипања мржње и лажи према Србији и њеном предсједнику.

"Кад ћуте о лажима да је био изнад Сарајева са снајпером, кад ћутањем одобравају покушај његовог убиства, као што одобравају већ девет година, онда дође до овога", рекла је Брнабићева.

Она је оне који су ћутали годинама позвала да наставе и даље да то чине.

"Наставите да ћутите сви - и међународна заједница и овдашњи опозициони политичари, и Сарајево, а тајкунски памфлети као што је `Данас` нека наставе слободно да преносе овакве ствари без трунке задршке, без икакве ограде, без икаквог суда, чиме и они изражавају своје слагање са претњама упућеним Вучићу, његовој дјеци и унуцима. Честитам вам свима што сте успјели да покажете докле мржња и ћутање могу да доведу!", рекла је Брнабићева.

Вујић: Иде стечај Инфинити групе, излазимо из медија и електро сектора

Вујић: Иде стечај Инфинити групе, излазимо из медија и електро сектора

Брнабићева је у објави на друштвеној мрежи "Икс" истакла да ће Србија, упркос свему, наставити да се бори за мир, стабилност, за боље повезан регион, за будућност и генерације које долазе.

"И нећемо ни клети, ни бацати фатву, ни пријетити ни лидерима других земаља, ничијој дјеци и ничијим уницима, али се нећемо плашити, никада, да увијек кажемо истину и да се за истину боримо - онако како се бори Вучић!", поручила је она.

Субашићева је упутила низ клетви предсједнику Србије, укључујући и то да, како је рекла "Алах треба да казни Вучића што није био спонзор резолуције".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.