Beograd

Brnabić: Kada se ćutanjem odobrava pokušaj ubistva Vučića, uslijedi i kletva

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 14:45

Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da su kletve predsjednika Udruženja "Majke Srebrenice i Žepe" Munire Subašić upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću posljedica dugogodišnjeg nereagovanja iz BiH i iz međunarodne zajednice na sipanja mržnje i laži prema Srbiji i njenom predsjedniku.

"Kad ćute o lažima da je bio iznad Sarajeva sa snajperom, kad ćutanjem odobravaju pokušaj njegovog ubistva, kao što odobravaju već devet godina, onda dođe do ovoga", rekla je Brnabićeva.

Ona je one koji su ćutali godinama pozvala da nastave i dalje da to čine.

"Nastavite da ćutite svi - i međunarodna zajednica i ovdašnji opozicioni političari, i Sarajevo, a tajkunski pamfleti kao što je `Danas` neka nastave slobodno da prenose ovakve stvari bez trunke zadrške, bez ikakve ograde, bez ikakvog suda, čime i oni izražavaju svoje slaganje sa pretnjama upućenim Vučiću, njegovoj djeci i unucima. Čestitam vam svima što ste uspjeli da pokažete dokle mržnja i ćutanje mogu da dovedu!", rekla je Brnabićeva.

Vujić: Ide stečaj Infiniti grupe, izlazimo iz medija i elektro sektora

Vujić: Ide stečaj Infiniti grupe, izlazimo iz medija i elektro sektora

Brnabićeva je u objavi na društvenoj mreži "Iks" istakla da će Srbija, uprkos svemu, nastaviti da se bori za mir, stabilnost, za bolje povezan region, za budućnost i generacije koje dolaze.

"I nećemo ni kleti, ni bacati fatvu, ni prijetiti ni liderima drugih zemalja, ničijoj djeci i ničijim unicima, ali se nećemo plašiti, nikada, da uvijek kažemo istinu i da se za istinu borimo - onako kako se bori Vučić!", poručila je ona.

Subašićeva je uputila niz kletvi predsjedniku Srbije, uključujući i to da, kako je rekla "Alah treba da kazni Vučića što nije bio sponzor rezolucije".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.