Предсједник Одбора за помоћ Србима на КиМ

Арлов: Побједа српског руководства, запад доживио фијаско

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2024. 09:23

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов поручио је да, након усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, Срби треба да одају признање свом руководству за велику политичку борбу за српску част и достојанство, истичући да је велика подјела у Генералној скупштини УН показала да је Запад доживио фијаско.

"Резолуцију су изгласали, али нису побиједили и нису цијели свјет окренули против нас. Нису нас понизили, али су нас зато сабрали и само јединствени можемо сачувати оно што је наше", рекао је Арлов Срни.

Он је честитао предсједнику Србије Александру Вучићу, његовом тиму и министру спољних послова Марку Ђурићу на достојанственој политичкој борби и дипломатској побједи на сједници Генералне скупштине УН.

"Честитамо и захваљујемо за скоро 60 одсто свјетских држава које нису насјеле на Њемачку резолуцију јер је она посљедња држава у свијету која може причати и покретати резолуције о геноциду. Та земља и њене полтронске државе из региона учиниле су у 20. вијеку толико зла и геноцид над многим народима, поготово над српским", рекао је Арлов.

Арлов је истакао и да су достојанствено руководство Републике Српске, предсједник Милорад Додик и Влада, јуче у Сребреници донијело важне одлуке и показало да поштују све жртве, те да је Сребреница дио Српске и да ће увијек остати.

Он је захвалио српској браћи у Црној Гори што су дигли глас против своје Владе због одлуке да подржи срамну резолуцију о Сребреници.

Генерална скупштина УН усвојила је јуче антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе, док је 87 било против и уздржано од укупно 193 чланице УН.

Било је више земаља које су биле уздржане и против него за резолуцију о Сребреници, а овај документ, инициран без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.