Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM

Arlov: Pobjeda srpskog rukovodstva, zapad doživio fijasko

  • Izvor: SRNA
  • 24.05.2024. 09:23

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov poručio je da, nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, Srbi treba da odaju priznanje svom rukovodstvu za veliku političku borbu za srpsku čast i dostojanstvo, ističući da je velika podjela u Generalnoj skupštini UN pokazala da je Zapad doživio fijasko.

"Rezoluciju su izglasali, ali nisu pobijedili i nisu cijeli svjet okrenuli protiv nas. Nisu nas ponizili, ali su nas zato sabrali i samo jedinstveni možemo sačuvati ono što je naše", rekao je Arlov Srni.

On je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom timu i ministru spoljnih poslova Marku Đuriću na dostojanstvenoj političkoj borbi i diplomatskoj pobjedi na sjednici Generalne skupštine UN.

"Čestitamo i zahvaljujemo za skoro 60 odsto svjetskih država koje nisu nasjele na Njemačku rezoluciju jer je ona posljednja država u svijetu koja može pričati i pokretati rezolucije o genocidu. Ta zemlja i njene poltronske države iz regiona učinile su u 20. vijeku toliko zla i genocid nad mnogim narodima, pogotovo nad srpskim", rekao je Arlov.

Arlov je istakao i da su dostojanstveno rukovodstvo Republike Srpske, predsjednik Milorad Dodik i Vlada, juče u Srebrenici donijelo važne odluke i pokazalo da poštuju sve žrtve, te da je Srebrenica dio Srpske i da će uvijek ostati.

On je zahvalio srpskoj braći u Crnoj Gori što su digli glas protiv svoje Vlade zbog odluke da podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici.

Generalna skupština UN usvojila je juče antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, dok je 87 bilo protiv i uzdržano od ukupno 193 članice UN.

Bilo je više zemalja koje su bile uzdržane i protiv nego za rezoluciju o Srebrenici, a ovaj dokument, iniciran bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.