Šef Kluba poslanika SNSD-a

Višković: Neozbiljan prijedlog da se jednim članom mijenjaju zakoni

  • 19.06.2018. 13:06

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Klub poslanika SNSD-a nije prihvatio prijedloge o izmjeni i dopuni Zakona o javnim tužilaštvima i izmjena Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske iz jednog razloga.

"Kao predsjednik Kluba SNSD-a, nismo prihvatili da se dva prijedloga zakona uvrste u dnevni red iz jednog razloga. Slažemo se da na ovu temu treba sjesti i razgovarati. Krivični zakonik ima preko 400 članova, a opozicija samo jednim članom pokušava nešto da promijeni", kaže Višković.

Viškovič je rekao da je zakon mijenjao 2003. godine kada oni nisu bili na vlasti i da se tada pristalo na koncept sudske istrage.

"Krivični zakonik se mijenjao i 2003. godine kada mi nismo bili na vlasti, i tada su pristali na koncept sudske istrage. Zasto sada hoće da se mijenja? Neozbiljno je jednim članom mijenjati tako važnu stvar, uvoditi u postupak podnosioca prijave na taj način. Prihvatamo ovu priču, ali ona je za redovnu proceduru i stručnu raspravu. Ako bismo to pokušali kao što hoće opozicija, ušli bismo u pravni haos u Republici Srpskoj", rekao je Višković.

Višković je istakao da ne želi da govori o smrti Davida Dragičevića, jer kako je rekao "o tome nema saznanja jer nije ni sudija ni tužilac".

"Ja kao narodni poslanik i otac, neću sebi dopustiti da kvalifikujem djelo u slučaju smrti Davida Dragičevića. O tome nemam nikakva saznanja, nisam ni sudija ni tužilac. U tome ne želim da učestvujem, makar me razapeli i spalili na lomači. To bi bilo skrnavljenje i prava i pravde", rekao je Višković.

"Ako moj glas nešto treba da znači, ponovo apelujem na Tužilastvo. Ako misle, neka poslije osamdeset dana izađu i kažu, kako ne bi više degradirali instituciji", ističe Višković.