Sastana Višković-Vigemark

Formiranje Savjeta ministara preduslov evropskog puta BiH

  • 21.08.2019. 12:23

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenili su da je potrebno što prije formirati Savjet ministara i vlast u Federaciji BiH /FBiH/, jer je to preduslov daljeg kretanja BiH na evropskom putu.

Višković je istakao je da neformiranje vlasti na nivou BiH i u FBiH, jedanaest mjeseci nakon izbora, onemogućava rješavanje mnogih životnih i ekonomskih pitanja, saopšteno je iz Biroa Vlada Srpske za odnose s javnošću. 

"Rješavanje tih problema građani očekuju od svojih izabranih predstavnika vlasti", poručio je Višković, koji je danas u Banjaluci primio Vigemarka u oproštajnu posjetu.

Premijer Srpske je sa Vigemarkom razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima u Srpskoj i BiH, te zahvalio šefu Delegacije EU u BiH i specijalnom predstavniku EU za saradnju, istakavši da je Srpska u njemu imala iskrenog sagovornika koji je razumio probleme i ustavno uređenje BiH, predano radeći na njenom evropskom putu. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм