Хрватска

Возача Хитне помоћи ударила струја док је спасавао човјека

  • Извор: 24сата.хр
  • 18.07.2024. 17:52

Возач Хитне помоћи Крапинско-загорске жупаније изашао је сриједу 17. јула је на интервенцију која је била изузетно хитна пошто се радило о особи која је доживјела струјни удар, пише "24сата.хр".

У питању је била особа у четрдесетим годинама с малом дјецом, па је возач Хитне помоћи јурио што је брже могао како би спасио тог човјека.

Али, током интервенције и сам је доживио струјни удар, додаје поменути портал.

Међутим, није се предао. Прибрао се и наставио да ради свој посао - спасава туђи живот.

Данијела ударио гром док је косио траву

Данијела ударио гром док је косио траву

"Ниво адреналина у таквим случајевима је толико висок да дајеш максимум себе како би спасио човјека. И у тој стрци, брзини често се догађају разне ситуације. Те сриједе, у таквој једној ужурбаној и стресној ситуацији када електродистрибуција још није стигла на лице мјеста, возач хитне на мјесту интервенције преживио је струјни удар. Ма, шта преживио? Возач је преживио струјни удар, наставио реанимацију особе, одвезао је у болницу и тада је и сам задржан на посматрању. Тај возач ради већ тридесетак година. Прво у дому здравља, а потом више од десетак година у Заводу за хитну медицину. Зове се Ђуро Ворих, запамтите његово име. Јер он је те сриједе преживио да би помогао", пише у објави на Фејсбук страници "Хитна уживо 194".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)