Hrvatska

Vozača Hitne pomoći udarila struja dok je spasavao čovjeka

  • Izvor: 24sata.hr
  • 18.07.2024. 17:52

Vozač Hitne pomoći Krapinsko-zagorske županije izašao je srijedu 17. jula je na intervenciju koja je bila izuzetno hitna pošto se radilo o osobi koja je doživjela strujni udar, piše "24sata.hr".

U pitanju je bila osoba u četrdesetim godinama s malom djecom, pa je vozač Hitne pomoći jurio što je brže mogao kako bi spasio tog čovjeka.

Ali, tokom intervencije i sam je doživio strujni udar, dodaje pomenuti portal.

Međutim, nije se predao. Pribrao se i nastavio da radi svoj posao - spasava tuđi život.

Danijela udario grom dok je kosio travu

Danijela udario grom dok je kosio travu

"Nivo adrenalina u takvim slučajevima je toliko visok da daješ maksimum sebe kako bi spasio čovjeka. I u toj strci, brzini često se događaju razne situacije. Te srijede, u takvoj jednoj užurbanoj i stresnoj situaciji kada elektrodistribucija još nije stigla na lice mjesta, vozač hitne na mjestu intervencije preživio je strujni udar. Ma, šta preživio? Vozač je preživio strujni udar, nastavio reanimaciju osobe, odvezao je u bolnicu i tada je i sam zadržan na posmatranju. Taj vozač radi već tridesetak godina. Prvo u domu zdravlja, a potom više od desetak godina u Zavodu za hitnu medicinu. Zove se Đuro Vorih, zapamtite njegovo ime. Jer on je te srijede preživio da bi pomogao", piše u objavi na Fejsbuk stranici "Hitna uživo 194".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)