Запела му у грлу

Вања јео смокве и пао у кому

  • Извор: Агенције
  • 20.11.2023. 09:09

Породици Гудац цијели живот се срушио када је супруг Вања (43) пао у кому након што је појео смокву која му је запела у грлу, због чега му је мозак остао без кисеоника.

Само пар сати након што је запримљен у болницу, особље га је пронашло на поду тоалета.

"Првих 15 дана његовог стања у тој коми је било престрашно. Стално су нам доктори говорили да неће преживјети, али након тога су питали када ћемо га га узети кући. Као да је комад намјештаја", казала је његова мајка за Дневник Нове ТВ.

"Свакодневно одлазим до њега, пуштам му пјесме, поздраве и жеље за брзи опоравак које добијем од непознатих људи. Највећа ми је награда трептај и стисак руке. Институције су од Вање дигле руке, ја не желим. Хтјела бих замолити све који су при вољи, који су чули Вањину причу да нам, ако могу, слободно пошаљу поруку. Може то бити читање приче, може то бити само поздрав. Вања одлично реагује на то, а то је све што му ми сада можемо пружити", испричала је Татјана Поповић Наглић.


Родитељи опрез: Ухапшене четири особе због дјечје порнографије

Родитељи опрез: Ухапшене четири особе због дјечје порнографије

Ову ситуацију комементарисала је Марина Рагуж, неурохирург КБ-а Дубрава која је потврдила да такве поруке могу стимулисати мозак пацијената, а у Хрватској има случајева сличних Вањином.

"Нажалост, постоји неколико бизарних случајева, а најбизарнији су се догодили код дјеце. Имали смо кандидата којег смо разматрали за дубукомозговну стимулацију – то је било дијете које се угушило пикулом. Имамо пацијента, исто се ради о дјетету, које је дувало балон и угушило се", казала је, додајући како су овом методом до сада пробудили око 30 одсто испитаника, али да би се постао, пацијент мора задовољити одређене услове.

"Они нису палијативни, нису онколошки и нису послијеоперативни. Тако да заправо овај проблем није адекватно ријешен. Било би добро основати један велики неурорехабилитациони центар који ће таквим пацијентима омогућити адекватну његу и у којима ће се моћи проводити експерименталне методе лијечења", поручила је. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм