Хрватска

Ухапшена супруга политичара: Из банке украла 1,8 милиона евра

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 18.06.2024. 13:49

Прошле недјеље су у Чаковцу у Хрватској ухапшене двије службенице банке због сумње да су украле 1,8 милиона евра. Ријеч је о Нарциси Мразовић-Хегедић (50), директорки филијале Загребачке банке и супрузи предсједника општине Брезнички Хум у Вараждинској жупанији Зорана Хегедића, и још једној запосленој која је радила са њом.

Ријеч је о Нарциси Мразовић-Хегедић (50), директорки филијале Загребачке банке и супрузи предсједника општине Брезнички Хум у Вараждинској жупанији Зорана Хегедића, и још једној радници која је радила са њом.

Предсједник општине Хегедић је потврдио да се ради о његовој супрузи и кратко рекао да није имао сазнања да се догађају било какве малверзације, додајући да због истраге која је у току не смије да даје изјаве.

Разоткрио их клијент

Нарциси Мразовић-Хегедић и банкарки која је радила са њом прошле недјеље је одређен једномјесечни притвор због опасности од утицања на свједоке и због опасности од понављања кривичног дјела.

Како је раније писао Јутарњи лист, случај је разоткривен након што је један мушкарац посумњао да са његовом ороченом штедњом нешто није у реду па је одлучио да то пријави полицији.

Опасна болест се појавила у региону, двоје критично

Опасна болест се појавила у региону, двоје критично

Државно тужилаштво сумња да су Мразовић-Хегедић и њена радница, од октобра до децембра 2023. у Чаковцу у Хрватској, нудиле клијентима банке склапање уговора о ороченом депозиту с каматом од један одсто мјесечно и роком орочења од шест мјесеци, иако се такав програм штедње није налазио у службеној понуди банке.

Украле 1,8 милиона евра

Тужилаштво сумња да су, користећи повјерење клијената стечено вишегодишњим пословним односом с 55-годишњом банкарком, наводиле клијенте да за потребе склапања уговора о ороченом депозиту потпишу документе о исплатама кеша са њихових личних рачуна, иако новац нису примили или су их наводиле да донесу готовину у банку.

Иако су потом биле дужне положити ту готовину на рачун банке као депозит, оне то нису учиниле, истиче тужилаштво.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)