Hrvatska

Uhapšena supruga političara: Iz banke ukrala 1,8 miliona evra

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 18.06.2024. 13:49

Prošle nedjelje su u Čakovcu u Hrvatskoj uhapšene dvije službenice banke zbog sumnje da su ukrale 1,8 miliona evra. Riječ je o Narcisi Mrazović-Hegedić (50), direktorki filijale Zagrebačke banke i supruzi predsjednika opštine Breznički Hum u Varaždinskoj županiji Zorana Hegedića, i još jednoj zaposlenoj koja je radila sa njom.

Riječ je o Narcisi Mrazović-Hegedić (50), direktorki filijale Zagrebačke banke i supruzi predsjednika opštine Breznički Hum u Varaždinskoj županiji Zorana Hegedića, i još jednoj radnici koja je radila sa njom.

Predsjednik opštine Hegedić je potvrdio da se radi o njegovoj supruzi i kratko rekao da nije imao saznanja da se događaju bilo kakve malverzacije, dodajući da zbog istrage koja je u toku ne smije da daje izjave.

Razotkrio ih klijent

Narcisi Mrazović-Hegedić i bankarki koja je radila sa njom prošle nedjelje je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticanja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kako je ranije pisao Jutarnji list, slučaj je razotkriven nakon što je jedan muškarac posumnjao da sa njegovom oročenom štednjom nešto nije u redu pa je odlučio da to prijavi policiji.

Opasna bolest se pojavila u regionu, dvoje kritično

Opasna bolest se pojavila u regionu, dvoje kritično

Državno tužilaštvo sumnja da su Mrazović-Hegedić i njena radnica, od oktobra do decembra 2023. u Čakovcu u Hrvatskoj, nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan odsto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav program štednje nije nalazio u službenoj ponudi banke.

Ukrale 1,8 miliona evra

Tužilaštvo sumnja da su, koristeći povjerenje klijenata stečeno višegodišnjim poslovnim odnosom s 55-godišnjom bankarkom, navodile klijente da za potrebe sklapanja ugovora o oročenom depozitu potpišu dokumente o isplatama keša sa njihovih ličnih računa, iako novac nisu primili ili su ih navodile da donesu gotovinu u banku.

Iako su potom bile dužne položiti tu gotovinu na račun banke kao depozit, one to nisu učinile, ističe tužilaštvo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: