Bačko Gradište

Tuga do neba: Preminuo maleni Ivan kojeg se majka odrekla

  • Izvor: Agencije
  • 20.08.2024. 13:19

Mali Ivan iz Bačkog Gradišta, koji je rođen s teškom dijagnozom dispraksije, zbog koje ga je majka napustila kada je imao samo četiri mjeseca, preminuo je jutros.

Ivana su čuvali baka i djed, a otac je stalno radio kako bi im obezbijedio hranu, piše "Slobodna Dalmacija".

Poznati srpski humanitarac Milorad Jurković Mile, poznat pod imenom “Stolar Mile”, objavio je tužnu vijest na svom Fejsbuk profilu.

Konačno otkriveno: Da li su Amerikance testirali na doping poslije utakmice sa Srbijom?

Konačno otkriveno: Da li su Amerikance testirali na doping poslije utakmice sa Srbijom?

"Preminuo je mali Ivan dječak zbog kojeg smo na noge podigli cijeli region. Nemam mnogo riječi kojima bih bilo šta dalje mogao govoriti. Kroz mnogo muka i stradanja sam sa mnogim porodicama prolazio ali ovako nešto me bukvalno sruši i stvara mješavinu tuge i bijesa na samog sebe jesam li bar ja mogao više učiniti... Putuj mali dječače do svog oblaka koji će te odvesti na neko bolje i ljepše mjesto bez bola i patnje. Iskreno saučešće porodici”, napisao je Mile.

Milorad Jurković je prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju kako bi se pomoglo Ivanu i njegovoj porodici. Tada je na svom Fejsbuk profilu objavio šokantne slike iz kuće porodici koja je jedva preživljava.

"Dječak u ovim sklepanim kolicima pokraj kojih sam čučnuo. Ivana čuva baka, dok je otac sezonski radnik koji u ove kišne dane ne može ništa raditi. Ivana je ostavila majka i potpisala da ga se odriče kada mu je u dobi od 4 jeseca dijagnostifikovana dispraksija (poremećaj koordinacije koji se prvenstveno očituje u nezrelosti organizovanja pokreta). Od tada ga čuva baka, dok je otac po cijele dane na njivi da zaradi za njih”, napisao je tada ovaj dobročinitelj.

Počinje isplata novca za određene grupe građana

Počinje isplata novca za određene grupe građana

“Teška je borba ove četvoročlane porodice za preživljavanje. Što sa zaradi i pokrpa, pokida se na drugu stranu i tako u krug. Dugovi se šire i produbljuju."

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program