ОИ

Коначно откривено: Да ли су Американце тестирали на допинг послије утакмице са Србијом?

  • Извор: Мондо.рс
  • 20.08.2024. 13:02

Стеф Кари је био међу кошаркашима који су пропустили славље послије освајања златне медаље због тога што је морао на допинг контролу.

Да ли америчке спортисте, посебно кошаркаше, тестирају на допинг на Олимпијским играма? Ово питање нема ко у себи није поставио током гледања олимпијског турнира у Паризу, нарочито након што су усред такмичења у јавност процуриле информација о најмање тројици допингованих америчких спортиста који се несметано такмиче.

Многи сматрају да амерички спортисти имају протекцију, прије свега највеће звијезде, али сада је откривено да је чак и Стеф Кари био на допинг-тесту за вријеме Олимпијских игара. То је било послије финала против Француске (98:87) када је "рафалном паљбом", као и два дана прије тога против Србије, својој земљи донио побједу. На те двије утакмице постигао је 17 тројки, па можда не чуди што је баш на њему био "случајан избор" за контролу.

"Послије освајања златне медаље, Стеф Кари и Кевин Дурент су имали... Како се то зове? Допинг-тест. Нисмо могли ни да славимо у свлачионици због тога што сам ја са њима двојицом морао на ту контролу", испричао је Ентони Едвардс.

Дакле, тиме је завршена сага и о тестирању на допинг које се често спомиње као проблематично код америчких спортиста, али је утисак да је - бар код НБА звијезда - све било регуларно. Такође, недавно је на ову тему говорио и Грент Хил, бивши кошаркаш, сада директор репрезентације, откривши да је 1996. године по један од њих такође ишао на допинг-контролу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм