Загреб

Томпсон не одустаје од усташтва, његов тим се обрушио на Милановића

  • Извор: СРНА
  • 08.08.2024. 15:43

Тим хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона поручио је да не намјерава да одустане од величања усташтва, а хрватског предсједника Зорана Милановића назвао "промотером мржње и подјела" и "случајним предсједником".

Милановића који је након концерта у Имотском поручио да "усташтву не смије бити мјеста у данашњој Хрватској", Томпсонов тим је назвао "наручиоцем премлаћивања хрватских бранитеља".

Из тима су поручили да неће престати да величају "своја обиљежја и покличе".

Адвокат објаснио зашто Срби не треба да воле Новака Ђоковића

Адвокат објаснио зашто Срби не треба да воле Новака Ђоковића

Уочи и на самом концерту Томпсона прошлог викенда у Имотском су се ориле усташке буднице и поклич "За дом спремни!", а виђени су бакљада и заставе ХОС-а у чијем грбу је овај усташки поздрав.

Концерту су, како је јуче пренијела загребачка Н1ТВ, присуствовали и неки министри Хрватске, међу којима министри здравља Вили Берош и одбране Иван Анушић.

У понедјељак, 5. августа, у Книну се на 29 година од злочиначке војно-полицијске акције "Олуја", коју Хрватска обиљежава као "дан побједе", из кафића орила пјесма "Ево зоре, ево дана", хрватска усташка војна пјесма која велича усташке осуђене ратне злочинце, логоре током НДХ и србофобију.

АТВ открива: Ко је и зашто организовао напад на Новитовића

АТВ открива: Ко је и зашто организовао напад на Новитовића

Милановић је јуче поручио да у данашњој Хрватској не смије бити мјеста за усташке поздраве, обиљежја и пјесме које недвосмислено славе режим Независне Државе Хрватске /НДХ/, те нагласио да то не смије проћи без реаговања државних институција.

Пратите нас и путем Вибера