Zagreb

Tompson ne odustaje od ustaštva, njegov tim se obrušio na Milanovića

  • Izvor: SRNA
  • 08.08.2024. 15:43

Tim hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona poručio je da ne namjerava da odustane od veličanja ustaštva, a hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvao "promoterom mržnje i podjela" i "slučajnim predsjednikom".

Milanovića koji je nakon koncerta u Imotskom poručio da "ustaštvu ne smije biti mjesta u današnjoj Hrvatskoj", Tompsonov tim je nazvao "naručiocem premlaćivanja hrvatskih branitelja".

Iz tima su poručili da neće prestati da veličaju "svoja obilježja i pokliče".

Advokat objasnio zašto Srbi ne treba da vole Novaka Đokovića

Advokat objasnio zašto Srbi ne treba da vole Novaka Đokovića

Uoči i na samom koncertu Tompsona prošlog vikenda u Imotskom su se orile ustaške budnice i poklič "Za dom spremni!", a viđeni su bakljada i zastave HOS-a u čijem grbu je ovaj ustaški pozdrav.

Koncertu su, kako je juče prenijela zagrebačka N1TV, prisustvovali i neki ministri Hrvatske, među kojima ministri zdravlja Vili Beroš i odbrane Ivan Anušić.

U ponedjeljak, 5. avgusta, u Kninu se na 29 godina od zločinačke vojno-policijske akcije "Oluja", koju Hrvatska obilježava kao "dan pobjede", iz kafića orila pjesma "Еvo zore, evo dana", hrvatska ustaška vojna pjesma koja veliča ustaške osuđene ratne zločince, logore tokom NDH i srbofobiju.

ATV otkriva: Ko je i zašto organizovao napad na Novitovića

ATV otkriva: Ko je i zašto organizovao napad na Novitovića

Milanović je juče poručio da u današnjoj Hrvatskoj ne smije biti mjesta za ustaške pozdrave, obilježja i pjesme koje nedvosmisleno slave režim Nezavisne Države Hrvatske /NDH/, te naglasio da to ne smije proći bez reagovanja državnih institucija.

Pratite nas i putem Vibera