Инцидент

Скандал током одмора у Хрватској: Васпитачица се физички обрачунала са учеником

  • Извор: Индекс
  • 09.07.2024. 17:48

У Образовно-рекреацијском центру ВИРЦ код Пореча догодио се инцидент.

Словенски 24ур пише да се васпитачица током љетовања д‌јеце у Поречу због буке физички обрачунала са 12-годишњаком. Ради се о васпитачици из Словеније.

Друштво пријатеља Марибора (Друштво пријатељев младине Марибор), које већ 36 година организује љетовања у Поречу, послало је васпитачицу кући и забранило јој учешће у љетовањима и другим програмима. Упркос инциденту, д‌јечак је желио да остане на одмору.

Ипак, када се ученик врати у Марибор, полиција ће са њим обавити разговор, јавља 24ур, преноси Индекс.

Друштво пријатеља Марибора (ЗПМ) је на својим страницама објавило извјештај о инциденту који се јуче догодио. Навели су да је васпитачица непримјерено реаговала на чињеницу да је 12-годишњак, ученик шестог разреда основне школе, кршио кућни ред Центра.

"Прекршај се односио на вику д‌јетета, за неке друге назочне било је узнемирујуће викање у дневном простору ВИРЦ-а, што су присутни одгајатељи жељели спријечити", написао је синдикални тајник Божидар Раушл.

ЗПМ наводи да је васпитачица тада употријебила "тјелесну силу због д‌јететова понашања, што су у ЗПМ Марибор оцијенили крајње непримјереним, а понашање оцијенили недопустивим".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм