Incident

Skandal tokom odmora u Hrvatskoj: Vaspitačica se fizički obračunala sa učenikom

  • Izvor: Indeks
  • 09.07.2024. 17:48

U Obrazovno-rekreacijskom centru VIRC kod Poreča dogodio se incident.

Slovenski 24ur piše da se vaspitačica tokom ljetovanja d‌jece u Poreču zbog buke fizički obračunala sa 12-godišnjakom. Radi se o vaspitačici iz Slovenije.

Društvo prijatelja Maribora (Društvo prijateljev mladine Maribor), koje već 36 godina organizuje ljetovanja u Poreču, poslalo je vaspitačicu kući i zabranilo joj učešće u ljetovanjima i drugim programima. Uprkos incidentu, d‌ječak je želio da ostane na odmoru.

Ipak, kada se učenik vrati u Maribor, policija će sa njim obaviti razgovor, javlja 24ur, prenosi Indeks.

Društvo prijatelja Maribora (ZPM) je na svojim stranicama objavilo izvještaj o incidentu koji se juče dogodio. Naveli su da je vaspitačica neprimjereno reagovala na činjenicu da je 12-godišnjak, učenik šestog razreda osnovne škole, kršio kućni red Centra.

"Prekršaj se odnosio na viku d‌jeteta, za neke druge nazočne bilo je uznemirujuće vikanje u dnevnom prostoru VIRC-a, što su prisutni odgajatelji željeli spriječiti", napisao je sindikalni tajnik Božidar Raušl.

ZPM navodi da je vaspitačica tada upotrijebila "tjelesnu silu zbog d‌jetetova ponašanja, što su u ZPM Maribor ocijenili krajnje neprimjerenim, a ponašanje ocijenili nedopustivim".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: