Pala zbog pokojnika

Romana bez blama krala novac sa računa ljudima iz Srbije i BiH

  • Izvor: Telegraf
  • 06.08.2024. 12:45

Bivša zaposlena u banci Romana (51) pravosnažno je osuđena na dvije godine zatvora jer je sa računa 66 uglavnom preminulih klijenata neovlašćeno podigla i potrošila čak 117.000 evra štednje.

Podizala je većinski staru deviznu štednju, i to sa računa koji su godinama bili neaktivni. Tako je tokom 2013. i 2014. godine sama sebi isplatila 307.600 kuna i 75.600 evra. Odnosno, sve ukupno oko 117.000 evra.

Prema presudi, ona je 2013. i 2014. u Zagrebu, u poslovnicama Zagrebačke banke na Vrbanima i Jarunu, na radnom mjestu porodičnog bankara, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez znanja i saglasnosti klijenata, odnosno nasljednika, sastavljala neistinite naloge za isplatu.

Otac htio da nauči kćerku da pliva pa je bacio u more, a ono što je uslijedilo je pravi horor

Otac htio da nauči kćerku da pliva pa je bacio u more, a ono što je uslijedilo je pravi horor

Romana je osuđena na dve godine bezuslovnog zatvora uz obavezu da sav nezakonito stečen iznos uplati u državni budžet. Vrhovni sud je odbio žalbe Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu i optužene bivše radnice kao neosnovane te je potvrdio presudu.

Nasljednici

Ovih je dana dodatno donijeta odluka i da Zagrebačkoj banci, bivša radnica mora platiti oko 18.000 evra sa troškovima postupka jer je banka porodici jedne od klijentkinja podmirila štetu. Ona je tražila da se oslobodi plaćanja jer je protiv pravosnažne presude "podnijela ustavnu tužbu Ustavnom sudu RH".

Trudnica ulazi u Еlitu 8: Pristala na porođaj pred kamerama?!

Trudnica ulazi u Еlitu 8: Pristala na porođaj pred kamerama?!

Romana je svoj pakleni plan sprovodila tako što je novac neovlašćeno podizala uglavnom sa računa davno preminulih osoba, a više klijenata je živelo u susjednim zemljama, prije svega Srbiji i BiH.

Jovo je umro još 1997. godine, a u poslovnici Zagrebačke banke na Vrbanima u Zagrebu ustanovljeno je kako je upravo on 30. aprila 2014. sa računa podigao 20.000 kuna.

Ali, prava se lavina pokrenula nakon što su se u banci krajem 2014. pojavili naslednici pokojnog Jove tražeći da im se isplati njegova stara štednja.

Pandurevićka objavila pa izbrisala povjerljive podatke: Za koga radi Aleksandra?

Pandurevićka objavila pa izbrisala povjerljive podatke: Za koga radi Aleksandra?

Bivša zaposlena koja je radila u poslovnicama ostala je verna svojoj odbrani i nakon što joj je na sudu predočeno kako je nemoguće da je Jovo bio na njenom šalteru tog dana jer je tada bio mrtav punih 17 godina.

Baka Julijana

- To da je Jovo umro, to je moguće tačno, ali uprkos tome odgovorno tvrdim kako je baš ta osoba u aprilu 2014. bila u banci i ja sam joj isplatila štednju - tvrdila je Romana.

Strašni prizori na mjestu nesreće: Mladići poginuli na kućnom pragu

Strašni prizori na mjestu nesreće: Mladići poginuli na kućnom pragu

Posebno je zanimljiv slučaj pokojne Julijane, takođe klijentkinje Zagrebačke banke. Porodica pojma nije imala da je pokojnica u banci držala 24.000 evra i 12.000 kuna štednje sve dok ih o tome pre četiri godine nije obavijestila policija.

- Moja baka je preminula još 1997. godine, a ja pojma nisam imala o njenoj staroj deviznoj štednji. Kao porodica za to smo saznali kada smo 2015. godine pozvani u policiju - svjedočila je tokom suđenja Julijanin unuka, prenosi Danica.

Na prodaju

Na prodaju "čudno" luksuzno vozilo koje je koristio Kanje Vest

Zagrebačka banka je obeštetila sve klijente i njihove porodice ne čekajući pravosnažnu sudsku presudu, pa oni i nisu postavljali odštetne zahtjeve prema bivšoj bankarki.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)