Руски предсједник

Путин честитао Дан бранилаца

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2024. 22:42

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је Русима Дан бранилаца отаџбине, који се обиљежава 23. фебруара, уз напомену да је овај празник одавно постао народни празник и да се слави широм земље.

"Честитам ветеранима, војним лицима, цивилном особљу оружаних снага, свима који су одслужили војни рок - Дан бранилаца отаџбине", навео је Путин у видео-поруци.

Путин је нагласио да је Русија поносна на војску и морнарицу, њихов непоколебљиви карактер и лојалност руској војној школи.

Руски предсједник је изјавио да је висок ниво борбене готовости војске и морнарице гаранција безбједности Русије и њеног слободног сувереног развоја.

Он је напоменуо да је овај празник један од најпоштованијих у Русији.

"Одавно је постао популаран и увијек се слави широм земље, у свим колективима и породицама, у сваком граду или селу. Са разумијевањем великог значаја војног дјеловања, уз велико поштовање према нашим војницима, према свима који стоје за отаџбину, заштиту њених интереса, за безбједност грађана, суверенитет и независност Русије", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм