Спасио дјецу

Отишао у Њемачку као туриста, вратио се као херој

  • Извор: Телеграф
  • 29.09.2024. 21:38

Сенад Шутковић из Рожаја учествовао је у акцији спасавања дјеце из пожара у једном стамбеном објекту у Есену у Њемачкој. Он се случајно задесио на том мјесту.

Како је испричао Шутковић, био је у посјети као туриста у њемачком Есену, шетао је у близини стамбене зграде када се десио инцидент гдје је, касније ће се испоставити, један Сиријац наводно подметнуо пожар. Прије те зграде наводно је подметнуо пожар и на једној кући, а онда улетио својим комбијем у неколико продавница и пријетио мачетом, преноси "Телеграф.рс".

У инциденту је како пишу њемачки медији, повријеђена 31 особа, међу којима и двоје дјеце која су у критичном стању.

"Примијетио сам ватру и велики дим, а онда нашао мердевине којима сам се попео до прозора који сам разбио и ушао у стан. Била је незгодна ситуација, чуо сам вриштање дјеце, плач. Избавио сам неколико дјеце, потом прешао на посљедњи спрат и спасио још неколико дјеце са још једним Сиријцем“, казао је Шутковић.

Прича о херојима: Храбри Гајићи спасили село

Прича о херојима: Храбри Гајићи спасили село

Истакао је да је први стигао до те дјеце и ризиковао свој живот.

Према наводима Ватрогасне службе и полиције, око 17.10 сати Сиријац је запалио стамбену зграду, а затим је у другој улици запалио и једну кућу, преноси лист Билд. Након тога, комбијем се залетио у излог и фасаду продавнице поврћа, а онда се одвезао до друге продавнице, када је изашао и извукао мачету.

Према сазнањима Билда, полиција је успјела да ухапси починиоца, који је имао опекотине по рукама, само неколико метара од продавнице поврћа.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: