Spasio djecu

Otišao u Njemačku kao turista, vratio se kao heroj

  • Izvor: Telegraf
  • 29.09.2024. 21:38

Senad Šutković iz Rožaja učestvovao je u akciji spasavanja djece iz požara u jednom stambenom objektu u Еsenu u Njemačkoj. On se slučajno zadesio na tom mjestu.

Kako je ispričao Šutković, bio je u posjeti kao turista u njemačkom Еsenu, šetao je u blizini stambene zgrade kada se desio incident gdje je, kasnije će se ispostaviti, jedan Sirijac navodno podmetnuo požar. Prije te zgrade navodno je podmetnuo požar i na jednoj kući, a onda uletio svojim kombijem u nekoliko prodavnica i prijetio mačetom, prenosi "Telegraf.rs".

U incidentu je kako pišu njemački mediji, povrijeđena 31 osoba, među kojima i dvoje djece koja su u kritičnom stanju.

"Primijetio sam vatru i veliki dim, a onda našao merdevine kojima sam se popeo do prozora koji sam razbio i ušao u stan. Bila je nezgodna situacija, čuo sam vrištanje djece, plač. Izbavio sam nekoliko djece, potom prešao na posljednji sprat i spasio još nekoliko djece sa još jednim Sirijcem“, kazao je Šutković.

Priča o herojima: Hrabri Gajići spasili selo

Priča o herojima: Hrabri Gajići spasili selo

Istakao je da je prvi stigao do te djece i rizikovao svoj život.

Prema navodima Vatrogasne službe i policije, oko 17.10 sati Sirijac je zapalio stambenu zgradu, a zatim je u drugoj ulici zapalio i jednu kuću, prenosi list Bild. Nakon toga, kombijem se zaletio u izlog i fasadu prodavnice povrća, a onda se odvezao do druge prodavnice, kada je izašao i izvukao mačetu.

Prema saznanjima Bilda, policija je uspjela da uhapsi počinioca, koji je imao opekotine po rukama, samo nekoliko metara od prodavnice povrća.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: