Интервенисали ватрогасци

Невријеме у Словенији: Вјетар чупао кровове

  • Извор: Анадолија
  • 19.08.2024. 09:34

У већем дијелу Словеније током јучерашњег дана било је пљускова и невремена које се послијеподне проширило од запада према истоку Словеније.

У Севници је јак вјетар открио дио крова изнад хитне медицинске помоћи. Ватрогасци су испумпавали воду која је ушла у зграду. Упркос томе, Дом здравља радиће нормално, јавља ТВ Словенија.

Сви одјели у понедјељак ће радити уобичајено, додали су синоћ.

Откриће лименог крова, површине око 100 квадратних метара, догодило се нешто иза 16 сати.

Ватрогасци нису успјели поновно причврстити лим па су га скинули и прекрили кров фолијом. Веће штете није било.

Невријеме направило хаос у Хрватској

Невријеме направило хаос у Хрватској

Неугодности због времена имали су и у Прекомурју. У Лендави и околним насељима невријеме је оштетило неколико објеката.

Како преноси прекомурски портал Соботаинфо.цом, кров трговачког центра је откривен, а многа су стабла пала на стамбене блокове.

Према подацима Управе за заштиту и спашавање Републике Словеније, регионални центри за обавјештавање у Словенији пописали су око 30 догађаја.

У осталим мјестима највише проблема стварао јак вјетар који је рушио стабла и откривао зграде. У многим мјестима падао је и град. У вечерњим сатима атмосфера се привремено смирила. Осим југоистока Словеније (општине Кршко, Севница, Радече, Шмарјешке Топлице и Подчетртек), невријеме је захватило и Марибор с околином (општине Хоче-Сливница, Дуплек и Миклавж на Дравском пољу) и неки други дијелови земље (Цеље, Словењ Градец, Шмарје при Јелшах, Подлехник, Хајдина, Постојна и Пивка).

Гром спалио поткровље куће у Челинцу

Гром спалио поткровље куће у Челинцу

Како пише страница Вечери, у селу Догоше код Марибора вјетар је откривао кровове кућа и штала, а један од мјештана преврнуо је утоваривач сијена. Падао је и ситан град.

Удари грома су запалили два стабла и њиву, а у насељу Ановец у општини Кршко запалио се привредни објект. Неке објекте поплавила је и оборинска вода. 

Ватрогасци покривају откривене објекте, уклањају срушена стабла, гасе пожаре и испумпавају оборинске воде, саопштено је и из Управе за заштиту и спашавање.

Према подацима Агенције за околиш Републике Словеније (Арсо), у раним послијеподневним сатима у Брегињу су пале готово 22 литре кише по квадратном метру, у Литији око 21 литра у пола сата, а у Велењу 24 литре кише.

(Фото: Принтскрин/rtvslo.si)

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица