Свесрпски сабор

Ковачевић: Суштина је гдје год да Срби живе више никада неће бити сами

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2024. 18:05

Суштина Свесрпског сабора, који ће бити одржан у суботу, 8. јуна, у Београду јесте да Срби гдје год да живе никада више неће бити сами, изјавио је делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

"То је суштинска, кључна, главна порука, да Република Српска никада неће бити сама, да Србија никада неће бити сама, да Срби у Црној Гори, у Хрватској, у Сјеверној Македонији или било гдје, никада више неће бити сами, да ћемо у сваком изазову бити заједно", нагласио је Ковачевић.

Он сматра да је најбољи примјер, који су сви могли да виде, не само овдје, него и у цијелом свијету, сарадња која је била у вези са срамном резолуцијом о Сребреници у Генералној скупштини УН.

У петак сусрет званичника Српске и Србије у Рачи, у суботу Свесрпски сабор

У петак сусрет званичника Српске и Србије у Рачи, у суботу Свесрпски сабор

"И када смо показали да када радимо заједно и када смо јединствени, да онда ипак већина свијета стоји уз нас и разумије оно што су наши ставови и наши аргументи", рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је додао да ће на Сабору бити показано потпуно јединство свих политичких структура, извршне власти, парламентараца из цијелог региона, на првом мјесту Србије и Српске, али и сарадња у сваком сегменту друштвеног живота, културе и свега што је битно за све припаднике српског народа.

Минић најавио помоћ у санирању штете од невремена

Минић најавио помоћ у санирању штете од невремена

"Што је исто јако битно, не саборујемо ми да бисмо урадили било шта против било кога другог. Ми саборујемо да бисмо показали наше јединство, али стојимо потпуно отворени и са отвореним и пруженим рукама према свим другима који живе на овим просторима заједно са нама и заједно желимо да имамо добру сарадњу, добру будућност свих људи који живе на нашим просторима", нагласио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера