Svesrpski sabor

Kovačević: Suština je gdje god da Srbi žive više nikada neće biti sami

  • Izvor: SRNA
  • 06.06.2024. 18:05

Suština Svesrpskog sabora, koji će biti održan u subotu, 8. juna, u Beogradu jeste da Srbi gdje god da žive nikada više neće biti sami, izjavio je delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

"To je suštinska, ključna, glavna poruka, da Republika Srpska nikada neće biti sama, da Srbija nikada neće biti sama, da Srbi u Crnoj Gori, u Hrvatskoj, u Sjevernoj Makedoniji ili bilo gdje, nikada više neće biti sami, da ćemo u svakom izazovu biti zajedno", naglasio je Kovačević.

On smatra da je najbolji primjer, koji su svi mogli da vide, ne samo ovdje, nego i u cijelom svijetu, saradnja koja je bila u vezi sa sramnom rezolucijom o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

U petak susret zvaničnika Srpske i Srbije u Rači, u subotu Svesrpski sabor

U petak susret zvaničnika Srpske i Srbije u Rači, u subotu Svesrpski sabor

"I kada smo pokazali da kada radimo zajedno i kada smo jedinstveni, da onda ipak većina svijeta stoji uz nas i razumije ono što su naši stavovi i naši argumenti", rekao je Kovačević za RTRS.

On je dodao da će na Saboru biti pokazano potpuno jedinstvo svih političkih struktura, izvršne vlasti, parlamentaraca iz cijelog regiona, na prvom mjestu Srbije i Srpske, ali i saradnja u svakom segmentu društvenog života, kulture i svega što je bitno za sve pripadnike srpskog naroda.

Minić najavio pomoć u saniranju štete od nevremena

Minić najavio pomoć u saniranju štete od nevremena

"Što je isto jako bitno, ne saborujemo mi da bismo uradili bilo šta protiv bilo koga drugog. Mi saborujemo da bismo pokazali naše jedinstvo, ali stojimo potpuno otvoreni i sa otvorenim i pruženim rukama prema svim drugima koji žive na ovim prostorima zajedno sa nama i zajedno želimo da imamo dobru saradnju, dobru budućnost svih ljudi koji žive na našim prostorima", naglasio je Kovačević.

Pratite nas i putem Vibera