Hrvatska

Izgorjela kuća Ljube Obradović, bake koja je 58 godina živjela bez struje

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2022. 21:08

U selu Donji Klasnić, u okolini Gline, potpuno je izgorjela stara drvena kuća u kojoj je živjela devedesetogodišnja Ljuba Obradović, javili su hrvatski mediji.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke naveli su da je uviđaj u toku, te da ne mogu dati više informacija.

Zamjenik gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić potvrdila je za portal “24 časa” da je izgorjela kuća Ljube Obradović, da se ne zna gdje je ona i da je još traže.

Ona je dodala da se ne može sa sigurnošću reći šta se tačno dogodilo.

– Požar je izbio sinoć. Kad su volonteri danas Ljubi nosili ručak, vidjeli su ostatke završnog, tinjajućeg požara. Pozvani su vatrogasci. Ne znamo sada sa sigurnošću šta je s bakom Ljubom. Policija je nešto pronašla, ali ne znam tačno šta. Rekli su mi da nađem nekog njenog živog rođaka za DNK analizu – rekla je Mitićeva.

Komandant vatrogasnog društva iz Gline Mladen Bobeta naveo je da je požar izbio u noći, a dojavu su dobili tek oko 12.30 časova sljedeći dan od volontera koji su išli starici u posjetu.

– Kad su stigli na teren, požar je bio gotovo završen. Policija je pronašla i izuzela materijal na zgarištu, te ga poslala na analizu. Ljube Obradović nije bilo i ne može sa sigurnošću ništa potvrditi do završetka policijskog uviđaja – rekao je Bobeta i dodao da poznaje Ljubu, koja živi sama u zabačenom dijelu Donjeg Klasnića, te da su joj glinski vatrogasci donosili potrepštine i pružali pomoć.

Mediji podsjećaju da je Obradovićeva živjela u teškom siromaštvu u trošnoj kućici. O njoj je pisano 2019, kada je, nakon 58 godina života bez električne energije, dobila struju.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм