Љети највише волимо кремасте колаче који су брзо готови, а рецепт за праву љетну посластицу која слади и хлади боље од сладоледа вам доносимо у наставку.
За крему:
500 мл врхња за шлаг
200 г кондензованог млијека
Корица два лимуна
40 мл лимунова сока
За умакање кекса:
120 мл воде
2 жлице шећера
3 жлице лимунова сока
Додатно:
Кекси
Листићи бадема
Карамел
Припрема:
Нарибајте корицу лимуна па исциједите лимунов сок.
У дубљу здјелу ставите 400 мл врхња за шлаг, додајте кондензирано млијеко, лимунов сок и корицу па мијешајте руком све док се не згусне.
Преосталих 100 мл врхња за шлаг умутите миксером па додајте у крему.
У мањој здјели помијешајте воду, шећер и лимунов сок.
На дно калупа обложеног прозирном фолијом ставите мало креме па преко цијеле површине посложите петит кексе које сте претходно умочили у мјешавину воде, шећера и лимуна.
На кексе ставите још један слој креме па поновите поступак све док не потрошите све састојке. Посљедњи слој нека буде крема. Прекријте колач фолијом како се не би направила корица па ставите у замрзивач на два сата.
Калуп окрените наопако како би извадили колач.
Украсите га листићима бадема и карамелом.