Podgorica

Crnogorci objavili da prekidaju diplomatske odnose s Rusijom - sada se izvinjavaju

  • Извор: Индекс
  • 19.04.2022. 22:02

Crna Gora se izvinila jer je pogrešno izvijestila o prekidu diplomatskih odnosa s Rusijom, javlja TASS. 

Ruska ambasada u Crnoj Gori je 18. aprila objavila da je crnogorskom ministarstvu spoljnih poslova poslala upozorenje u kojem se traži pojašnjenje tvita u kojem piše da ministarstvo prekida diplomatske odnose s Rusijom.

"Izvinjavamo se javnosti zbog teške pogreške u ranije objavljenom izvještaju u kojem je pogrešno navedeno da su brojne sankcije sprovedene u djelo, umjesto da budu samo spomenute", saopštila je pres služba ministarstva.

Obrisali tvit

U ponedjeljak je ruska Ambasada u Crnoj Gori saopštila TASS-u da je ministarstvu spoljnih poslova te zemlje poslato upozorenje kojim se traži pojašnjenje objave na Twitteru u kojem crnogorsko ministarstvo tvrdi da prekida diplomatske odnose s Rusijom.

Ranije u ponedjeljak ministarstvo spoljnih poslova objavilo izjavu ministra Đorđa Radulovića koji je najavio prekid diplomatskih odnosa s Rusijom, ali tvit je nekoliko sati kasnije uklonjen.

Prema izvještaju, Radulović je na sastanku o korištenju antiruskih sankcija zbog sukoba u Ukrajini pozvao državne institucije Crne Gore da sprovedu "ograničenja koja je vlada uvela protiv Rusije".

Ministarstvo spoljnih poslova komentarisalo je tvit objavom popisa mjera koje je naložila vlada, uključujući "raskid diplomatskih odnosa, potpuni ili djelomični prekid privrednih odnosa" te kontakata logistike, pošte između dvije zemlje kao i drugih usluga.

Na popisu su bili i vojni embargo, ograničenje ulaska, ulaganja, primanja uplata i druge sankcije, javlja TASS, prenosi "Index.hr".

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм