Бањалука

СПС започео кампању Породичном шетњом и новим слоганом - За Српску треба имат' душу

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2024. 12:11

Социјалистичка партија Српске организовала је данас Породичну шетњу и скуп у Парку Петра Кочића у самом центру Бањалуке, чиме је свечано обиљежила почетак предизборне кампање са око 300 окупљених грађана и симпатизера партије.

Учесници дефилеа СПС-а прошетали су кроз центар града, а на челу колоне била је омладина партије, која је носила нови слоган партије - "За Српску треба имат' душу“ - са којим СПС креће у изборну кампању. На сваком кораку међу чланством СПС-а видљива је велика енергија, еуфорија и позитивна атмосфера.

По доласку у Парк Петра Кочића, окупљенима су се обратили предсједник СПС-а Горан Селак, кандидат за градоначелника Бањалуке Никола Шобот и предсједник ГрО СПС Бањалука Саша Глигорић.

"СПС је партија која је од свог оснивања посвећена очувању оних вриједности које су нас увијек држале на окупу: национална одговорност, социјална правда, солидарност и брига за сваког човјека. Ми смо партија која вјерује у једнакост, у право сваког грађанина да има приступ добром образовању, здравству и сигурном запослењу. У свијету пуном неправде, ми смо они који не одустају од борбе против корупције, борбе за обичног човјека - за останак младих и достојанствен живот старијих“, рекао је Селак.

Кандидат за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, чију је кандидатуру СПС подржао, захвалио је на пруженој подршци, истакавши да ће радити на томе да се Бањалука врати на прави пут, пут развоја и породичних вриједности. 

"СПС и ми дијелимо исте, породичне вриједности, а повезало нас је оно што желимо да учинимо у Бањалуци - да је изведемо на пут развоја и покренемо круцијалне пројекте, слушајући потребе грађана", поручио је Шобот и додао да је потребно вратити Бањалуци пристојност као једну од основних вриједности.

СПС је као једна од најмлађих партија у Републици Српској, која у сржи своје политике има обичног човјека, младе и социјалну правду, поставила неколико приоритета, међу којима су рјешавање урбанистичких и инфраструктурних проблема Бањалуке, подршка младима и родитељима.

Како је речено из руководства, поносни су на чињенице да подржавају политике компромиса, очувања дејтонске структуре и европски пут Српске и БиХ, али и разговор са свим актерима који вјерују у боље сутра у Републици Српској као и изградњу бољих односа са матицом Србијом. Послије одличних резултата на претходним изборима, СПС жели да настави свој побједнички пут на политичкој сцени Републике Српске и грађанима пружи праву алтернативу која у срж свог дјеловања поставља добробит свих грађана Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо због вас!

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.