Banjaluka

SPS započeo kampanju Porodičnom šetnjom i novim sloganom - Za Srpsku treba imat' dušu

  • Izvor: ATV
  • 07.09.2024. 12:11

Socijalistička partija Srpske organizovala je danas Porodičnu šetnju i skup u Parku Petra Kočića u samom centru Banjaluke, čime je svečano obilježila početak predizborne kampanje sa oko 300 okupljenih građana i simpatizera partije.

Učesnici defilea SPS-a prošetali su kroz centar grada, a na čelu kolone bila je omladina partije, koja je nosila novi slogan partije - "Za Srpsku treba imat' dušu“ - sa kojim SPS kreće u izbornu kampanju. Na svakom koraku među članstvom SPS-a vidljiva je velika energija, euforija i pozitivna atmosfera.

Po dolasku u Park Petra Kočića, okupljenima su se obratili predsjednik SPS-a Goran Selak, kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot i predsjednik GrO SPS Banjaluka Saša Gligorić.

"SPS je partija koja je od svog osnivanja posvećena očuvanju onih vrijednosti koje su nas uvijek držale na okupu: nacionalna odgovornost, socijalna pravda, solidarnost i briga za svakog čovjeka. Mi smo partija koja vjeruje u jednakost, u pravo svakog građanina da ima pristup dobrom obrazovanju, zdravstvu i sigurnom zaposlenju. U svijetu punom nepravde, mi smo oni koji ne odustaju od borbe protiv korupcije, borbe za običnog čovjeka - za ostanak mladih i dostojanstven život starijih“, rekao je Selak.

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, čiju je kandidaturu SPS podržao, zahvalio je na pruženoj podršci, istakavši da će raditi na tome da se Banjaluka vrati na pravi put, put razvoja i porodičnih vrijednosti. 

"SPS i mi dijelimo iste, porodične vrijednosti, a povezalo nas je ono što želimo da učinimo u Banjaluci - da je izvedemo na put razvoja i pokrenemo krucijalne projekte, slušajući potrebe građana", poručio je Šobot i dodao da je potrebno vratiti Banjaluci pristojnost kao jednu od osnovnih vrijednosti.

SPS je kao jedna od najmlađih partija u Republici Srpskoj, koja u srži svoje politike ima običnog čovjeka, mlade i socijalnu pravdu, postavila nekoliko prioriteta, među kojima su rješavanje urbanističkih i infrastrukturnih problema Banjaluke, podrška mladima i roditeljima.

Kako je rečeno iz rukovodstva, ponosni su na činjenice da podržavaju politike kompromisa, očuvanja dejtonske strukture i evropski put Srpske i BiH, ali i razgovor sa svim akterima koji vjeruju u bolje sutra u Republici Srpskoj kao i izgradnju boljih odnosa sa maticom Srbijom. Poslije odličnih rezultata na prethodnim izborima, SPS želi da nastavi svoj pobjednički put na političkoj sceni Republike Srpske i građanima pruži pravu alternativu koja u srž svog djelovanja postavlja dobrobit svih građana Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo zbog vas!

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.