Са 550 паркинг мјеста

СПС има рјешење за недостатак паркинг мјеста; Селак представио пројекат јавне гараже

  • 11.09.2024. 13:10

Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске, одржао је данас конференцију за медије у центру Бањалуке, на локацији познатој као Паскулина циглана, те представио пројекат јавне гараже за коју се залаже СПС.

Пројектом је предвиђена гаража са 550 паркинг мјеста, што би ријешило хронични проблем Бањалуке.

"СПС није партија празних ријечи и обећања. Свакодневно радимо на новим рјешењима како бисмо унаприједили живот грађана Бањалуке. Зато се и налазимо данас овдје у МЗ Центар 2, између Видовданске и улице Вука Караџића, у самом центру града, на локацији гдје ћемо изградити јавну гаражу. Бараке и зарасле плацеве замијенићемо модерном гаражом са 550 паркинг мјеста“, поручио је лидер СПС-а.

Селак је рекао да СПС није као одлазећа градска власт, која наставља да игнорише рјешења која су им "пред носом".

"Не ослањамо се на градску власт већ смо сами засукали рукаве и припремили пројекат за будућу гаражу у центру Бањалуке. Израдили смо идејно рјешење за објекат површине 24.000 метра квадратна, од чега је 4.000 квадратних метара намијењено за пословне и административне садржаје, а осталих 20.000 квадрата је предвиђено за гаражу. Биће то највећа и најмодернија јавна гаража у Бањалуци“, тврди Селак.

Градске власти су, према ријечима Селака, имале времена на претек да ово ураде и да граду обезбиједе додатне приходе.

"Нама није тешко да размишљамо умјесто њих, јер су 'побједници' сваке добре идеје и одлуке, од кога она год долазила, искључиво грађани Бањалуке. Ова јавна гаража је довољна за потребе центра града и тиме ћемо ставити тачку на проблем паркирања“, закључио је Селак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.