Sa 550 parking mjesta

SPS ima rješenje za nedostatak parking mjesta; Selak predstavio projekat javne garaže

  • 11.09.2024. 13:10

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, održao je danas konferenciju za medije u centru Banjaluke, na lokaciji poznatoj kao Paskulina ciglana, te predstavio projekat javne garaže za koju se zalaže SPS.

Projektom je predviđena garaža sa 550 parking mjesta, što bi riješilo hronični problem Banjaluke.

"SPS nije partija praznih riječi i obećanja. Svakodnevno radimo na novim rješenjima kako bismo unaprijedili život građana Banjaluke. Zato se i nalazimo danas ovdje u MZ Centar 2, između Vidovdanske i ulice Vuka Karadžića, u samom centru grada, na lokaciji gdje ćemo izgraditi javnu garažu. Barake i zarasle placeve zamijenićemo modernom garažom sa 550 parking mjesta“, poručio je lider SPS-a.

Selak je rekao da SPS nije kao odlazeća gradska vlast, koja nastavlja da ignoriše rješenja koja su im "pred nosom".

"Ne oslanjamo se na gradsku vlast već smo sami zasukali rukave i pripremili projekat za buduću garažu u centru Banjaluke. Izradili smo idejno rješenje za objekat površine 24.000 metra kvadratna, od čega je 4.000 kvadratnih metara namijenjeno za poslovne i administrativne sadržaje, a ostalih 20.000 kvadrata je predviđeno za garažu. Biće to najveća i najmodernija javna garaža u Banjaluci“, tvrdi Selak.

Gradske vlasti su, prema riječima Selaka, imale vremena na pretek da ovo urade i da gradu obezbijede dodatne prihode.

"Nama nije teško da razmišljamo umjesto njih, jer su 'pobjednici' svake dobre ideje i odluke, od koga ona god dolazila, isključivo građani Banjaluke. Ova javna garaža je dovoljna za potrebe centra grada i time ćemo staviti tačku na problem parkiranja“, zaključio je Selak.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.