Локални избори

Шкипина заједнички кандидат четири партије: Пале да буде пријестоница Српске

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2024. 12:32

Паљански Општински одбор СНСД-а озваничио је данас почетак изборне кампање лијепљењем првог плаката на шеталишту, а кандидат ове странке за начелника општине Дамјан Шкипина рекао је да је његова визија да Пале буду пријестоница Републике Српске.

Он каже да је овај скуп прилика да се заједнички поставе темељи општине Пале за будућности и једне нове епохе у коју ће кренути.

Шкипина поручује да је његова визија да током његовог мандата Пале буду пријестолница Републике Српске, што ће значити да би се овдје вршила инаугурација предсједника Српске и одржавале поједине сједнице Владе и Народне скупштине.

Он је нагласио да Пале као колијевка Републике Српске, заслужују статус пријестонице, истакавши да ће се радити на реализацији те идеје.

"Важно је да имамо ту вертикалу од државног, републичког до локалног нивоа, а битно је да чујемо глас грађана, да удовољимо њиховим жељама и интересима. Хоћемо да поставимо темеље општине Пале и једног четверогодишњег мандата који ће услиједити", изјавио је Шкипина новинарима након лијепљења плаката и потписивања коалиционог споразума о подршци њему као кандидату за начелника.

Шкипина је свог противкандидата за начелника Пала Дејана Којића из ДЕМОС-а позвао на ТВ дуел у којем би сучелили аргументе и програме, те представили визију Пала у наредне четири године.

Он је позвао све грађане да сутра у 12.00 дођу на трибину на Економском факултету, гдје ће се говорити о томе какав су Пале имале значај у стварању Републике Српске и о у будућности ове општине као пријестонице, а гости ће бити историчари Чедомир Антић и Драга Мастиловић.

Прије лијепљења плаката коалициони споразум о заједничком кандидату за начелника Пала у просторијама Општинског одбора СНСД-а Пале, потписали су челници општинских одбора Демократског народног савеза (ДНС), Уједињене Српске, Републичка странка Српске и Покрет за оснивање кнежевине Српске.

Носилац листе Уједињене Српске за одборника у Скупштини општине Пале Славка Брезо каже да ова странка остаје посвећена развоју ове локалне заједнице, а подршка Шкипини је само жеља за наставак сарадње у наредном мандату.

Брезова додаје да је циљ потписивања споразума формирање власти на локалном нивоу како би се могли спроводити пројекти који ће бити од великог и виталног значаја за Пале и Републику Српску.

Носилац листе Републичке странке Српске за одборника у Скупштини општине Пале Вук Ласица рекао је да су окупили на шеталишту и на Студентском тргу да обиљеже почетак изборне кампање и пруже подршку Шкипини, те се надају да ће у следеће четири године са начелником учествовати у свима активностима.

Кандидат за одборника листе ДНС у Скупштини општине Пале Милош Вукашиновић рекао је да ова странка има младу листу за одборнике, да су то образовани људи те учествују у коалицији и подржавају кандидате СНСД-а за начелника Пала Дамјана Шкипину и за градоначелника Љубишу Ћосића.

Предсједник Општинског одбора Покрета оснивања кнежевине Српске Батрић Шекара рекао је да су данас званично обиљежили почетак кампање са промотивним штандом на шеталишту на Палама те странке позвао на фер и коректну изборну кампању.

Он додаје да ова странка има листу кандидата и позвао све грађане да се упознају с њиховим програмом. Шекара је рекао да његова странка подржава кандидате СНСД-а за начелника Пала и градоначелника Источног Сарајева Дамјана Шкипину и Љубишу Ћосића.

Кампања СНСД-а одвија се под кровним слоганом "Побиједиће Српска, побиједиће Пале".

Кандидат за начелника општине, заједно са коалиционим партнерима испред штандова, разговарао је са грађанима о својој визији Пала као пријестонице Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера