Lokalni izbori

Škipina zajednički kandidat četiri partije: Pale da bude prijestonica Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2024. 12:32

Paljanski Opštinski odbor SNSD-a ozvaničio je danas početak izborne kampanje lijepljenjem prvog plakata na šetalištu, a kandidat ove stranke za načelnika opštine Damjan Škipina rekao je da je njegova vizija da Pale budu prijestonica Republike Srpske.

On kaže da je ovaj skup prilika da se zajednički postave temelji opštine Pale za budućnosti i jedne nove epohe u koju će krenuti.

Škipina poručuje da je njegova vizija da tokom njegovog mandata Pale budu prijestolnica Republike Srpske, što će značiti da bi se ovdje vršila inauguracija predsjednika Srpske i održavale pojedine sjednice Vlade i Narodne skupštine.

On je naglasio da Pale kao kolijevka Republike Srpske, zaslužuju status prijestonice, istakavši da će se raditi na realizaciji te ideje.

"Važno je da imamo tu vertikalu od državnog, republičkog do lokalnog nivoa, a bitno je da čujemo glas građana, da udovoljimo njihovim željama i interesima. Hoćemo da postavimo temelje opštine Pale i jednog četverogodišnjeg mandata koji će uslijediti", izjavio je Škipina novinarima nakon lijepljenja plakata i potpisivanja koalicionog sporazuma o podršci njemu kao kandidatu za načelnika.

Škipina je svog protivkandidata za načelnika Pala Dejana Kojića iz DЕMOS-a pozvao na TV duel u kojem bi sučelili argumente i programe, te predstavili viziju Pala u naredne četiri godine.

On je pozvao sve građane da sutra u 12.00 dođu na tribinu na Еkonomskom fakultetu, gdje će se govoriti o tome kakav su Pale imale značaj u stvaranju Republike Srpske i o u budućnosti ove opštine kao prijestonice, a gosti će biti istoričari Čedomir Antić i Draga Mastilović.

Prije lijepljenja plakata koalicioni sporazum o zajedničkom kandidatu za načelnika Pala u prostorijama Opštinskog odbora SNSD-a Pale, potpisali su čelnici opštinskih odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS), Ujedinjene Srpske, Republička stranka Srpske i Pokret za osnivanje kneževine Srpske.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za odbornika u Skupštini opštine Pale Slavka Brezo kaže da ova stranka ostaje posvećena razvoju ove lokalne zajednice, a podrška Škipini je samo želja za nastavak saradnje u narednom mandatu.

Brezova dodaje da je cilj potpisivanja sporazuma formiranje vlasti na lokalnom nivou kako bi se mogli sprovoditi projekti koji će biti od velikog i vitalnog značaja za Pale i Republiku Srpsku.

Nosilac liste Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini opštine Pale Vuk Lasica rekao je da su okupili na šetalištu i na Studentskom trgu da obilježe početak izborne kampanje i pruže podršku Škipini, te se nadaju da će u sledeće četiri godine sa načelnikom učestvovati u svima aktivnostima.

Kandidat za odbornika liste DNS u Skupštini opštine Pale Miloš Vukašinović rekao je da ova stranka ima mladu listu za odbornike, da su to obrazovani ljudi te učestvuju u koaliciji i podržavaju kandidate SNSD-a za načelnika Pala Damjana Škipinu i za gradonačelnika Ljubišu Ćosića.

Predsjednik Opštinskog odbora Pokreta osnivanja kneževine Srpske Batrić Šekara rekao je da su danas zvanično obilježili početak kampanje sa promotivnim štandom na šetalištu na Palama te stranke pozvao na fer i korektnu izbornu kampanju.

On dodaje da ova stranka ima listu kandidata i pozvao sve građane da se upoznaju s njihovim programom. Šekara je rekao da njegova stranka podržava kandidate SNSD-a za načelnika Pala i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Damjana Škipinu i Ljubišu Ćosića.

Kampanja SNSD-a odvija se pod krovnim sloganom "Pobijediće Srpska, pobijediće Pale".

Kandidat za načelnika opštine, zajedno sa koalicionim partnerima ispred štandova, razgovarao je sa građanima o svojoj viziji Pala kao prijestonice Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera