Лазић: Бијељина више неће бити међу најзагађенијим градовима Европе

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 19:59

Бијељина више неће бити један од најзагађенијих градова у Европи, поручио је кандидат СНСД-а за градоначелника Микајло Лазић и најавио четири корака у рјешавању проблема загађења у граду.

"Први корак је гасификација градске топлотне мреже, други је повећање субвенција за власнике индивидуалних ложишта, трећи корак је бесповратна помоћ привреди и домаћинствима у процесу `енергетске транзиције` и четврти је измијештање регионалне депоније из Бијељине", навео је Лазић.

У објави на друштвеним мрежама он је додао да се под енергетском транзицијом подразумијева замјена дотрајале столарије и поставка изолације.

"Као љекару, мој први и основни приоритет је здравље људи, а без здравог ваздуха, нема ни здравог човјека", истакао је Лазић.

Овације за др Лазића у препуном Центру за културу: Осјећам се као кандидат народа Семберије

Овације за др Лазића у препуном Центру за културу: Осјећам се као кандидат народа Семберије

Осврћући се на проблем загађења ваздуха у Семберији, Лазић је навео да је посебно изражен током зимског периода, када је Бијељина често у врху листе најзагађенијих градова.

"Највеће посљедице по здравље осјећају наша дјеца и особе старије животне доби. Рјешавањем овог проблема бавићемо се континуирано, а не само током зимских мјесеци, када ваздух у Семберији постане неподношљив за удисање", рекао је Лазић.

Он је поручио да се само конкретном акцијом и јасним планом може ријешити највећи еколошки и здравствени проблем који Бијељина има.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм