Lazić: Bijeljina više neće biti među najzagađenijim gradovima Еvrope

  • Izvor: ATV
  • 11.09.2024. 19:59

Bijeljina više neće biti jedan od najzagađenijih gradova u Еvropi, poručio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Mikajlo Lazić i najavio četiri koraka u rješavanju problema zagađenja u gradu.

"Prvi korak je gasifikacija gradske toplotne mreže, drugi je povećanje subvencija za vlasnike individualnih ložišta, treći korak je bespovratna pomoć privredi i domaćinstvima u procesu `energetske tranzicije` i četvrti je izmiještanje regionalne deponije iz Bijeljine", naveo je Lazić.

U objavi na društvenim mrežama on je dodao da se pod energetskom tranzicijom podrazumijeva zamjena dotrajale stolarije i postavka izolacije.

"Kao ljekaru, moj prvi i osnovni prioritet je zdravlje ljudi, a bez zdravog vazduha, nema ni zdravog čovjeka", istakao je Lazić.

Ovacije za dr Lazića u prepunom Centru za kulturu: Osjećam se kao kandidat naroda Semberije

Ovacije za dr Lazića u prepunom Centru za kulturu: Osjećam se kao kandidat naroda Semberije

Osvrćući se na problem zagađenja vazduha u Semberiji, Lazić je naveo da je posebno izražen tokom zimskog perioda, kada je Bijeljina često u vrhu liste najzagađenijih gradova.

"Najveće posljedice po zdravlje osjećaju naša djeca i osobe starije životne dobi. Rješavanjem ovog problema bavićemo se kontinuirano, a ne samo tokom zimskih mjeseci, kada vazduh u Semberiji postane nepodnošljiv za udisanje", rekao je Lazić.

On je poručio da se samo konkretnom akcijom i jasnim planom može riješiti najveći ekološki i zdravstveni problem koji Bijeljina ima.

Pratite nas i putem Vibera