Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Препозната политика партије - побједа загарантована

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2024. 17:46

СНСД са великим оптимизмом чека изборни дан, јер је политика ове странке препозната и прихваћена широм Републике Српске и у одређеним општинама у ФБиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је предизборну кампању оцијенио као успјешну и снажну, рекавши да СНСД са великим оптимизмом ишчекује 6. октобар.

"Синоћ сам разговарао са једним дипломатом из ЕУ, који је рекао да су сви у дипломатском кору фасцинирани енергијом лидера СНСД-а Милорада Додика и, како он рече, да су констатовали да је Додик у седам дана обишао више терена него сви политички супарници и у Републици Српској и у ФБиХ заједно у цијелој кампањи", рекао је Ковачевић и додао да то довољно говори са каквом енергијом је СНСД приступио кампањи.

Ковачевић је истакао веома добру организацију СНСД-а широм Српске.

Додик:

Додик: "Дабар" и "Хргуд" два најважнија енергетска објекта

Он је навео да поново очекује подршку мађарског премијера Виктора Орбана и његове политичке партије Фидес, те да је изражена и подршка из Србије.

"Ускоро ће свима бити јасно и у ФБиХ и у БиХ", рекао је Ковачевић за "Н1".

Он је додао да се, када је ријеч о тој подршци, не може говорити о мијешању у унутрашњу политику једне земље, већ о унутар српским односима.

"То су ствари које су између Срба добро дошле када је у питању Мађарска и странка Фидес и мислим да је добро да се странке које имају сарадњу и подржавају. И ми подржавамо Фидес када они учествују на било којем изборном нивоу у Мађарској", рекао је Ковачевић и истакао да људи воле да подржавају побједнике.

Ковачевић, који је и делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине, нагласио је да ће резултати СНСД-а на овим изборима бити изузетно добри.

"Мислим да ни у опозицији, ни у међународним круговима, не постоји нико ко мисли да је могуће да СНСД неће бити убједљиви побједник ових избора", рекао је Ковачевић.

Он је додао да нема сумње да ће СНСД добити највише начелничких и градоначелничких позиција, не само у Српској, него у цијелој БиХ.

"Питање је само да ли ће то бити 90 одсто или 70 одсто општина", рекао је Ковачевић. 

Пратите нас и путем Вибера