Предсједник СНСД-а

Додик: "Дабар" и "Хргуд" два најважнија енергетска објекта

  • 30.09.2024. 17:40

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је у Берковићима у току реализација два највећа енергетска пројекта Хидроелектране "Дабар" и Вјетроелектране "Хргуд", уз које ће бити ријешено и питање локалне инфраструктуре и други пројекти како би та херцеговачка општина била развијена како заслужује.

Додик је позвао грађане Берковића да подрже кандидата те странке за начелника општине Берковићи Милована Шкрбу и кандидатску листу СНСД-а за одборнике у Скупштини Берковића, као младе и образоване људе који могу донијети историјски резултат за Берковиће и развој какав та општина заслужује.

"Привилегија је што се Шкрба прихватио ове кандидатуре и што жели да уложи свој рад и ангажман за Берковиће заједно с нама. Он је способан и спреман да Берковиће стави на прво мјесто како бисмо кроз те велике инвестиције изградили и другу неопходну комуналну и осталу путну инфраструктуру", рекао је Додик данас на централној трибини СНСД-а у Берковићима.

Додик посјетио Општински одбор СНСД-а у Стоцу

Додик посјетио Општински одбор СНСД-а у Стоцу

Додик је истакао да жели да овд‌је буде боље и додао да је ово историјска прилика за читав крај и ову општину да се реализацијом пројеката "Дабар" и "Хргуд" ријеши комплетна инфарструктура, реконтрукција локалних путева, као и питање запошљавања јер ће у та два енергетска објекта бити запослено више од 100 људи, а највише из Берковића.

Он је додао да ће и Влада Републике Српске, као и у неке друге околне општине, доћи да засједа у Берковићима како би помогла у рјешавању проблема.

Додик је рекао да Шкрба има пуну његову и подршку руководства Српске, наводећи да је био и изузетно добар студент и да види овд‌је промјену, те да ће више изгубити грађани Берковића него Шкрба ако га не подрже на предстојећим изборима.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Берковићи Милован Шкрба рекао је да очекује подршку грађана на предстојећим изборима како би заједнички радили на развоју те општине у сарадњи са републичким институцијама, чију подршку има на реализацији многих пројеката.

"Актуелна власт је довела општину на ниске гране и то треба промијенити јер је штета да овакав крај пропада због њиховог немара", рекао је Шкрба и додао да би под његовим руководством општина напредовала за кратак период јер ће развој Берковића ставити у први план.

Он је навео да ће, између осталог, платформа СНСД-а бити и афалт до сваке куће и развој пољопривреде, за шта планирају да издвајају 120.000 КМ, умјесто 50.000 које сада издваја актуелна власт, као и рјешење питања водоснабдијевања који је годинама проблем те општине, те изградња система водоснабдијевања и отварање банке.

Пратите нас и путем Вибера