Кандидат СНСД-а за начелника општине Петровац/Дринић

Ковачевић: Нова улагања у здравство, школство и заштиту од пожара

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 09:03

Кандидат СНСД-а за начелника општине Петровац/Дринић Драго Ковачевић изјавио је да наредне четири године, ако му грађани укажу повјерење, планира нова улагања здравство и школство, као и уређење језера да би постало спремник воде ради заштите од пожара ове рубне локалне заједнице која је великом површином под шумом.

"Од 145 километара квадратних ове општине чак 125 је под шумом. У питању је висока и квалитетна шума и стога поклањамо пажњу заштити од пожара. Подручје је без воде, те нам треба спремник воде за брзе захвате и интервенције“, рекао је Ковачевић Срни.

Он је нагласио да ће за насеља која су удаљена од водоводне мреже бити набављена нова цистерна за снабдијевање водом, умјесто противпожарне којом се сада удаљеним домаћинствима допрема вода.

Ковачевић је навео да планира улагања у опремање лабораторије Дома здравља, покретање патронажне службе ради унапређења социјалне и здравствене заштите, те набавке новог санитетског и возила за превоз ученика.

Сматра и да је шанса ове општине развој сеоског туризма, те најављује да ће покренути акитвности са тим циљем.

Каже да се води рачуна о младим и пензионерима.

"У друштвеном дому смо одвојили кутак, како за најмлађе, тако и за пензионере, и ту планирамо библиотеку и рачунарску лабораторију за дјецу и одрасле“, додао је Ковачевић који је и актуелни начелник.

Он је подсјетио да су у протеклом периоду развијали рад Дома здравља, да ће улагати у предшколско образовање, да су унапријеђени школство и превоз ђака и реконструисан дио водовода за насеље Буковача.

"Повезали смо ново налазиште воде с водоводном мрежом и тиме избјегли редукције с којима су се ове године суочила чак и мјеста са ријекама и фабрикама воде. Изградили смо дом друтвених дјелатности којим би се поносиле и велике средине“, истакао је Ковачевић.

Он је рекао да су то све ствари којима се побољшава живот у локалној заједници која то успијева и поред тога што има мали буџет од око два милиона КМ.

"Довршили смо и оспособили капелу на мјесном гробљу у Буковачи и помогли изградњу споменика палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у мјесту Бравско“, додао је Ковачевић.

Кандидати за начелника општине Петровац су и Милан Грбић из ДЕМОС-а и независни кандидат Бранка Бранковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)