Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Petrovac/Drinić

Kovačević: Nova ulaganja u zdravstvo, školstvo i zaštitu od požara

  • Izvor: SRNA
  • 02.10.2024. 09:03

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Petrovac/Drinić Drago Kovačević izjavio je da naredne četiri godine, ako mu građani ukažu povjerenje, planira nova ulaganja zdravstvo i školstvo, kao i uređenje jezera da bi postalo spremnik vode radi zaštite od požara ove rubne lokalne zajednice koja je velikom površinom pod šumom.

"Od 145 kilometara kvadratnih ove opštine čak 125 je pod šumom. U pitanju je visoka i kvalitetna šuma i stoga poklanjamo pažnju zaštiti od požara. Područje je bez vode, te nam treba spremnik vode za brze zahvate i intervencije“, rekao je Kovačević Srni.

On je naglasio da će za naselja koja su udaljena od vodovodne mreže biti nabavljena nova cisterna za snabdijevanje vodom, umjesto protivpožarne kojom se sada udaljenim domaćinstvima doprema voda.

Kovačević je naveo da planira ulaganja u opremanje laboratorije Doma zdravlja, pokretanje patronažne službe radi unapređenja socijalne i zdravstvene zaštite, te nabavke novog sanitetskog i vozila za prevoz učenika.

Smatra i da je šansa ove opštine razvoj seoskog turizma, te najavljuje da će pokrenuti akitvnosti sa tim ciljem.

Kaže da se vodi računa o mladim i penzionerima.

"U društvenom domu smo odvojili kutak, kako za najmlađe, tako i za penzionere, i tu planiramo biblioteku i računarsku laboratoriju za djecu i odrasle“, dodao je Kovačević koji je i aktuelni načelnik.

On je podsjetio da su u proteklom periodu razvijali rad Doma zdravlja, da će ulagati u predškolsko obrazovanje, da su unaprijeđeni školstvo i prevoz đaka i rekonstruisan dio vodovoda za naselje Bukovača.

"Povezali smo novo nalazište vode s vodovodnom mrežom i time izbjegli redukcije s kojima su se ove godine suočila čak i mjesta sa rijekama i fabrikama vode. Izgradili smo dom drutvenih djelatnosti kojim bi se ponosile i velike sredine“, istakao je Kovačević.

On je rekao da su to sve stvari kojima se poboljšava život u lokalnoj zajednici koja to uspijeva i pored toga što ima mali budžet od oko dva miliona KM.

"Dovršili smo i osposobili kapelu na mjesnom groblju u Bukovači i pomogli izgradnju spomenika palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u mjestu Bravsko“, dodao je Kovačević.

Kandidati za načelnika opštine Petrovac su i Milan Grbić iz DЕMOS-a i nezavisni kandidat Branka Branković.

Pratite nas i putem Vibera