Кандидат СНСД-а за градоначелника Лакташ

Бојић: У плану подршка младим брачним паровима у куповини прве стамбене јединице

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2024. 11:41

Кандидат СНСД-а за градоначелника Лакташа Мирослав Бојић истакао је да је план Управе града у наредном периоду да подржи младе брачне парове у куповини прве стамбене јединице, што ће, уз изградњу средњошколског центра, значајно допринијети останку младих у овом граду.

Бојић, који је једини кандидат и актуелни градоначелник, Срни је рекао да је ова мјера планирана како би се младим брачним паровима олакшао нови почетак у животу, те дала подршка заснивању породице.

Он је поносан и што је прва значајна иницијатива коју је покренуо изградња средњошколског центра, пројекат на који се чекало годинама уназад.

"Успјешно смо га започели, али ево ускоро и реализовали до самог краја. Овај пројекат има више значаја за наш град, од сарадње привреде и градске управе, бољих услова и могућности за развој младих, до повећања броја запослених на територији града и многе друге", рекао је Бојић.

Он је напоменуо да су за ученике планиране практичне вјежбе и наставе у неким од већих привредних субјеката на територији града, те да ће им то отворити могућност и за запошљавање код њих.

Ко, када и зашто би требало да се вакцинише против грипа и пнеумокока

Ко, када и зашто би требало да се вакцинише против грипа и пнеумокока

"Овај пројекат је реализован уз велику подршку предсједника Републике Српске, Милорада Додика и Владе Републике Српске, који су препознали значај и потребу и помогли нам да изградимо први средњошколски центар у нашем граду", рекао је Бојић.

Он је рекао да су му акценат у раду и мјере пронаталитетне политике, као што је суфинансирање боравка дјеце у приватним вртићима, једнократна помоћ приликом рођења дјетета, суфинансирање вантјелесне оплодње, додјеле субвенција за школовање из породица са четворо и више дјеце, те повећан износ средњошколских и студенских стипендија и многе друге.

Бојић је навео да су у протеклом периоду значајно проширени капацитети предшколских установа, што је допринијело смањењу броја дјеце која чекају на упис.

"У прошлој години отворили смо нови вртић у Великом Блашку, што је четврти на територији града Лакташи, а продужили смо и постојећи објекат у Лакташима и тиме проширили капацитет за пријем још нове дјеце", подсјетио је Бојић.

Влада Српске: У Градишку уложено 155 милиона КМ

Влада Српске: У Градишку уложено 155 милиона КМ

Спорт заузима значајан дио у животу грађана, додао је он, те је завршена изградња помоћног стадиона са вјештачком подлогом.

"Пројекат је реализован у сарадњи са Фудбалским савезом БиХ, а поред њихових донација град је издвојио значајна средства да се терен изгради и адекватно опреми са новим клупама, мрежама и слично", рекао је Бојић.

Он је навео да је значајан пројекат у 2023. години, реализован уз подршку предсједника и Владе Републике Српске, био и изградња спортске дворане у Јакуповцима, што је ријешило дугорочни проблем фискултурне сале у Основној школи, и омогућиће спортистима и младима да се развијају у савременом окружењу.

"У Трну смо успјешно реализовали пројекте водоводне и канализационе мреже, као и изградњу продуженог боравка, чиме смо унаприједили инфраструктуру и услове живота. Радови на канализационој и водоводној мрежи су пројекти на које се чекало више од 20 година", рекао је Бојић.

За насеље Трн, додао је он, значајан је и пројекат реконструкције амбуланте, те очекује да потпуно нова и савремено опремљена амбуланта буде отворена почетком сљедеће године.

Упозорење из 'Вода Српске': Неопходан опрез

Упозорење из 'Вода Српске': Неопходан опрез

"Важан аспект наше активности био је и рад на реконструкцији јавне расвјете и саобраћајница, што је допринијело безбједности свих грађана. Реконструкција јавне расвјете подразумијевала је комплетну замјену на нове ЛЕД лампе, чиме смо смањили потрошњу електричне енергије и ријешили проблем замјене и реконструкције расвјете за дугорочни период", рекао је Бојић.

Он сматра и да је за грађане Лакташа од великог значаја била реконструкција главног Трга у граду, који је постао централно мјесто за окупљање и догађаје у овој локалној заједници.

"Све ове активности и мјере имају за циљ да се у Лакташима остане и да се повећа жеља за доласком и останком у наш град и сматрам да смо у великој мјери у томе и успјели, а да нас одлични резултати тек чекају", рекао је Бојић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.