Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Laktaš

Bojić: U planu podrška mladim bračnim parovima u kupovini prve stambene jedinice

  • Izvor: SRNA
  • 03.10.2024. 11:41

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Laktaša Miroslav Bojić istakao je da je plan Uprave grada u narednom periodu da podrži mlade bračne parove u kupovini prve stambene jedinice, što će, uz izgradnju srednjoškolskog centra, značajno doprinijeti ostanku mladih u ovom gradu.

Bojić, koji je jedini kandidat i aktuelni gradonačelnik, Srni je rekao da je ova mjera planirana kako bi se mladim bračnim parovima olakšao novi početak u životu, te dala podrška zasnivanju porodice.

On je ponosan i što je prva značajna inicijativa koju je pokrenuo izgradnja srednjoškolskog centra, projekat na koji se čekalo godinama unazad.

"Uspješno smo ga započeli, ali evo uskoro i realizovali do samog kraja. Ovaj projekat ima više značaja za naš grad, od saradnje privrede i gradske uprave, boljih uslova i mogućnosti za razvoj mladih, do povećanja broja zaposlenih na teritoriji grada i mnoge druge", rekao je Bojić.

On je napomenuo da su za učenike planirane praktične vježbe i nastave u nekim od većih privrednih subjekata na teritoriji grada, te da će im to otvoriti mogućnost i za zapošljavanje kod njih.

Ko, kada i zašto bi trebalo da se vakciniše protiv gripa i pneumokoka

Ko, kada i zašto bi trebalo da se vakciniše protiv gripa i pneumokoka

"Ovaj projekat je realizovan uz veliku podršku predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske, koji su prepoznali značaj i potrebu i pomogli nam da izgradimo prvi srednjoškolski centar u našem gradu", rekao je Bojić.

On je rekao da su mu akcenat u radu i mjere pronatalitetne politike, kao što je sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima, jednokratna pomoć prilikom rođenja djeteta, sufinansiranje vantjelesne oplodnje, dodjele subvencija za školovanje iz porodica sa četvoro i više djece, te povećan iznos srednjoškolskih i studenskih stipendija i mnoge druge.

Bojić je naveo da su u proteklom periodu značajno prošireni kapaciteti predškolskih ustanova, što je doprinijelo smanjenju broja djece koja čekaju na upis.

"U prošloj godini otvorili smo novi vrtić u Velikom Blašku, što je četvrti na teritoriji grada Laktaši, a produžili smo i postojeći objekat u Laktašima i time proširili kapacitet za prijem još nove djece", podsjetio je Bojić.

Vlada Srpske: U Gradišku uloženo 155 miliona KM

Vlada Srpske: U Gradišku uloženo 155 miliona KM

Sport zauzima značajan dio u životu građana, dodao je on, te je završena izgradnja pomoćnog stadiona sa vještačkom podlogom.

"Projekat je realizovan u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH, a pored njihovih donacija grad je izdvojio značajna sredstva da se teren izgradi i adekvatno opremi sa novim klupama, mrežama i slično", rekao je Bojić.

On je naveo da je značajan projekat u 2023. godini, realizovan uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske, bio i izgradnja sportske dvorane u Jakupovcima, što je riješilo dugoročni problem fiskulturne sale u Osnovnoj školi, i omogućiće sportistima i mladima da se razvijaju u savremenom okruženju.

"U Trnu smo uspješno realizovali projekte vodovodne i kanalizacione mreže, kao i izgradnju produženog boravka, čime smo unaprijedili infrastrukturu i uslove života. Radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži su projekti na koje se čekalo više od 20 godina", rekao je Bojić.

Za naselje Trn, dodao je on, značajan je i projekat rekonstrukcije ambulante, te očekuje da potpuno nova i savremeno opremljena ambulanta bude otvorena početkom sljedeće godine.

Upozorenje iz 'Voda Srpske': Neophodan oprez

Upozorenje iz 'Voda Srpske': Neophodan oprez

"Važan aspekt naše aktivnosti bio je i rad na rekonstrukciji javne rasvjete i saobraćajnica, što je doprinijelo bezbjednosti svih građana. Rekonstrukcija javne rasvjete podrazumijevala je kompletnu zamjenu na nove LЕD lampe, čime smo smanjili potrošnju električne energije i riješili problem zamjene i rekonstrukcije rasvjete za dugoročni period", rekao je Bojić.

On smatra i da je za građane Laktaša od velikog značaja bila rekonstrukcija glavnog Trga u gradu, koji je postao centralno mjesto za okupljanje i događaje u ovoj lokalnoj zajednici.

"Sve ove aktivnosti i mjere imaju za cilj da se u Laktašima ostane i da se poveća želja za dolaskom i ostankom u naš grad i smatram da smo u velikoj mjeri u tome i uspjeli, a da nas odlični rezultati tek čekaju", rekao je Bojić.

Pratite nas i putem Vibera