Локални избори

Башевић: Зауставићу општу стагнацију Сокоца

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 08:05

Кандидат СНСД-а за начелника Сокоца Страхиња Башевић увјерен је да ће му грађани указати повјерење на локалним изборима у недјељу, 6. октобра, да би, како је рекао, зауставио општу стагнацију ове средине и вратио јој пријеко потребну буџетску стабилност.

Башевић је рекао Срни да је спреман да у блиској сарадњи са институцијама Републике Српске дефинише реалну и оствариву развојну стратегију која неће представљати тек списак жеља, већ јасну листу приоритетних пројеката са прецизним изворима финансирања и истим таквим роковима за реализацију.

Он је изразио увјерење да грађани препознају потребу за промјеном, те је истакао да је заједно са тимом одговорних и радних људи спреман да се ухвати у коштац са проблемима.

Башевић сматра да од наредног понедјељка на Сокоцу долази вријеме одговорности, истине, дисциплине и помирења, а престаје, како је рекао, вријеме манипулације, лажи и обмана.

Истакао је да је буџетска стабилност предуслов да би се оживио свеукупан друштвени амбијент.

"Све док је општински буџет у својеврсном амбису и несхватљивом минусу од преко 24 милиона КМ и све док се великом броју радника општине и установа чији је оснивач дугује по неколико плата, о доприносима да не говоримо, није ни одговорно, ни људски, ни честито, ни реално причати неке `велике приче`", каже Башевић.

Према његовим ријечима, то вријеђа интелигенцију и здрав разум сваког човјека који првенствено заслужује истину и поштовање.

Башевић је оцијенио да ће од понедјељка општина Соколац коначно кренути напријед и за собом за сва времена оставити деценију у којој је постала примјер за лоша поређења, што поносни, достојанствени и вриједни народ овог краја никада и никако није заслужио.

Он је нагласио су и он и СНСД свјесни да је пред њима много посла и одговорности, да знају шта грађани очекују, те да су одлучни да на најбољи могући начин и испуне та очекивања.

"Народ ће креирати све наше планове, а наше је да слушамо, чујемо и то поштујемо и испоштујемо", закључио је Башевић.

Пратите нас и путем Вибера