Lokalni izbori

Bašević: Zaustaviću opštu stagnaciju Sokoca

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 08:05

Kandidat SNSD-a za načelnika Sokoca Strahinja Bašević uvjeren je da će mu građani ukazati povjerenje na lokalnim izborima u nedjelju, 6. oktobra, da bi, kako je rekao, zaustavio opštu stagnaciju ove sredine i vratio joj prijeko potrebnu budžetsku stabilnost.

Bašević je rekao Srni da je spreman da u bliskoj saradnji sa institucijama Republike Srpske definiše realnu i ostvarivu razvojnu strategiju koja neće predstavljati tek spisak želja, već jasnu listu prioritetnih projekata sa preciznim izvorima finansiranja i istim takvim rokovima za realizaciju.

On je izrazio uvjerenje da građani prepoznaju potrebu za promjenom, te je istakao da je zajedno sa timom odgovornih i radnih ljudi spreman da se uhvati u koštac sa problemima.

Bašević smatra da od narednog ponedjeljka na Sokocu dolazi vrijeme odgovornosti, istine, discipline i pomirenja, a prestaje, kako je rekao, vrijeme manipulacije, laži i obmana.

Istakao je da je budžetska stabilnost preduslov da bi se oživio sveukupan društveni ambijent.

"Sve dok je opštinski budžet u svojevrsnom ambisu i neshvatljivom minusu od preko 24 miliona KM i sve dok se velikom broju radnika opštine i ustanova čiji je osnivač duguje po nekoliko plata, o doprinosima da ne govorimo, nije ni odgovorno, ni ljudski, ni čestito, ni realno pričati neke `velike priče`", kaže Bašević.

Prema njegovim riječima, to vrijeđa inteligenciju i zdrav razum svakog čovjeka koji prvenstveno zaslužuje istinu i poštovanje.

Bašević je ocijenio da će od ponedjeljka opština Sokolac konačno krenuti naprijed i za sobom za sva vremena ostaviti deceniju u kojoj je postala primjer za loša poređenja, što ponosni, dostojanstveni i vrijedni narod ovog kraja nikada i nikako nije zaslužio.

On je naglasio su i on i SNSD svjesni da je pred njima mnogo posla i odgovornosti, da znaju šta građani očekuju, te da su odlučni da na najbolji mogući način i ispune ta očekivanja.

"Narod će kreirati sve naše planove, a naše je da slušamo, čujemo i to poštujemo i ispoštujemo", zaključio je Bašević.

Pratite nas i putem Vibera